Начало Новини Актуално 12-та поредна година Годишните награди Добрият Самарянин

12-а поредна година Годишните награди Добрият Самарянин

Актуално

Церемонията за годишните награди Добрият Самарянин 2022 г. се върща на живо. От Обществения инициативен комитет припомнят контекста на културно-историческото наследство на самарянските дружества, работили на територията на регион Стара Загора, като казват: Искаме да предизвикаме и мотивираме хората около нас да отличат съвременните примери за самарянски ценности и добродетели, проявявани при оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда, като номинират добротворците на 2022 г.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора е част от Общественият инициативен комитет на Церемонията за годишните награди Добрият Самарянин 2022 г. и подкрепя активно инициативата.

В последните две години, всички ние бяхме свидетели на огромни предизвикателства - пандемия, война, природни бедствия…, които връхлетяха света и хората, но същевременно видяхме и примери на истински геройства и саможертва в отговор на тези предизвикателства. Тези две години не отворихме номинациите, а ние - Общественият инициативен комитет, отличихме заедно онези най-ярки герои, за които голямата българска певица Ваня Костова пее в песента - Песен за добрите самаряни - Има такива хора, които правят добро и не търсят отплата. Щом си паднал към тебе политат с крилата на ангел, по-бързи от вятър.

Тази година се връщаме към познатия ни в 9 поредни години формат на Годишните награди Добрият Самарянин, като търсенето на добротворците ще премине под мотото Добрият Самарянин за някого си ти!

Номинациите ще открием на 21 октомври (петък), в студиото на Телевизия Стара Загора и очакваме да получим истории за добротворства, случили се през 2022 г., на територията на Стара Загора или извършени от човек/група от хора от Стара Загора.

Възможността за номиниране на добротворци ще продължи до 18 ноември, включително, а Церемонията по връчването на Годишните награди Добрият Самарянин ще се проведе на 5 декември (понеделник), от 19:00 часа в концертната зала на Държавна опера - Стара Загора.

Номинации ще се приемат на dobro@samaritans.bg, както и лично на адрес: гр. Стара Загора, ул. Патриарх Евтимий № 57, в Централното управление на Сдружение Самаряни или в специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора.

Ще се радваме да споделите във Вашите социални мрежи визията на Годишните награди, както и възможността, и начините за номиниране на добротворците за 2022 г.

Тази година се обръщаме към Вас с молба за обединяване на усилията ни в привличане на дарителство за изработване на статуетката Добрият Самарянин, което до миналата година се случваше, благодарение на партньорската подкрепа на КонтурГлобал Марица Изток 3. Това се налага, поради настъпили промени, в резултат на които тази година, в рамките на партньорството ни, компанията не може да осигури финансирането на статуетката.

Въпреки това, ние не губим вяра, че ще успеем да се справим заедно, както и досега. В нашия съвместен доброволен проект, всеки от нас винаги е участвал с принос, според своите възможности. Затова вярваме, че ще открием добротворците, които ще отличим по време на Церемонията, и ще успеем отново да засвидетстваме добротворството им, благодарение на щедростта в сърцата на дарителите, готови да подкрепят чрез своята благотворителност изработването на едно истинско произведение на изкуството - статуетката Добрият Самарянин, която ще можем да връчим отново на отличените добротворци.

Днес, повече от всякога преди, край нас има подвизи и е време те да бъдат разказани и показани! На добротворците е определено да ги извършат, а на нас - да ги отличим и предадем на бъдещите поколения!

 

За допълнителна информация:

Мария Данева - Координатор дейности - Публични инициативи и Самарянска доброволческа служба

Тел./факс: 042/621083, ел. поща: mar4ela@samaritans.bg; www.samaritans.bg

 

Общественият инициативен комитет на Церемонията за годишните награди Добрият Самарянин 2022 г.: Община Стара Загора, Община Казанлък, Държавна Опера Стара Загора, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Регионална библиотека Захарий Княжески, гр. Стара Загора, Български Червен кръст - Стара Загора, Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора, Регионален исторически музей - Стара Загора, Дарик Стара Загора, Телевизия Стара Загора, Моята еОбщина, Мидалидаре Естейт, КонтурГлобал Марица Изток 3, Български пощи ЕАД и Детска градина Светлина

Още новини