Начало Новини Актуално 12-годишно момче със съмнение за свински грип

12-годишно момче със съмнение за свински грип

Актуално

Дванайсетгодишно момче е прието вчера сутринта в Инфекциозно отделение на МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" със съмнение за т.нар. свински грип. "Момчето е прието с бронхопневмония в Детско инфекциозно отделение и е дадена кръвна проба за анализ. До два-три дни резултатите от Централна референтна лаборатория ще пристигнат, защото се съмняваме, че е заразено с новия грипен вирус A /H1N1/."

Това съобщи за вестник Старозагорски новини изпълнителният директор на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" д-р Катя Бекярова.
Тя обясни още, че 17-годишното момиче с положителна проба за новия грипен вирус, което също е било в Инфекциозно отделение, е изписано на 3 ноември. Момичето карало сравнително леко грипната вирусна инфекцията и било в добро здраве, когато си е тръгнало за вкъщи, пише вестник Старозагорски новини.
Стабилизирало се и състоянието на 21-годишния младеж, за който на 4 ноември бе потвърден резултатът, че е заразен с новия грипен вирус А /Н1N1/. Засега болният остава на лечение в ОАРИЛ към Многопрофилната болница "Проф.д-р Ст.Киркович".
Ако пробата за т.нар. свински грип на 12-годишното момче от Стара Загора се окаже положителна, това ще е 10-ият случай на заразен от новия грипен вирус в област Стара Загора.

Още новини