Начало Новини Актуално 12 години затвор получи старозагорец. Ще конфискуват и половината му имущество

12 години затвор получи старозагорец. Ще конфискуват и половината му имущество

Актуално

На 12 години и 9 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затворническо общежитие от закрит тип бе осъден старозагорецът Стефан Русев. Той получи тежката присъда за това, че в условията на продължаващо престъпление в рамките на почти година, като материално отговорно лице в старозагорския клон на фирма "Феникс Инверс" ООД - Ловеч, е присвоил над 850 хил. лева.

Парите му били изпращани от фирмата-майка за разплащане с клиентите, но Русев ги прибирал в собствения си джоб.
"Феникс Инверс" ООД се занимава с изкупуване и експедиция на скрап - най-вече черни метали. Адвокатът на подсъдимия Ваня Траянова (б.р. - която е защитник и на Хамстера) се опита да докаже, че довереникът й е абсолютно невинен, като се позова на съдебно-счетоводната експертиза, която според нея констатирала дори излишъци от скрап в склада. Тя допълни, че въпросните липси се дължали на факта, че Русев непрекъснато изпращал вагони със скрап към "Стомана" - Перник, за което е трябвало да извършва плащания.
Разследването обаче доказа съвсем друго. Като особено тежък случай на присвояване окачестви деянието на Русев прокурорът по делото и поиска 15 години лишаване от свобода и конфискация на цялото му имущество.
Съдът обаче постанови 12 години и 9 месеца лишаване от свобода и конфискация на половината имущество на Стефан Русев. Известно е, че Русев притежава пет апартамента, на които вече е наложен запор, пише вестник Старозагорски новини.
Вчера съдът промени и наложената му мярка "подписка" в парична гаранция от 8500 лв. Адвокат Траянова се закани да обжалва присъдата в Апелативен съд - Пловдив.

Още новини