Начало Новини Актуално 113 кандидатстват за технологична модернизация в големи предприятия по ОП Конкурентоспособност

113 кандидатстват за технологична модернизация в големи предприятия по ОП Конкурентоспособност

Актуално

Стара ЗагораОбщо 113 проектни предложения бяха подадени по процедурата за технологична модернизация в големи предприятия. Едно от предложенията е подадено след изтичането на крайния срок – 16 часа на 7 септември, и няма да бъде разглеждано. Процедурата за технологична модернизация в големи предприятия се финансира по линия на ОП Конкурентоспособност. По нея се отпуска безвъзмездна финансова помощ в размер на 30 млн. евро (58 674 900 лева), съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.

Това е една от петте процедури от индикативната годишна работна програма по ОП Конкурентоспособност, отворени досега през тази година. Вече приключи набирането на проектни предложения за технологична модернизация в малки и средни предприятия. При нея са подадени 600 проектни предложения. Все още са отворени процедурите за иновативни предприятия, за внедряване на международно признати стандарти и за клъстери, както и отворените през 2009 г. процедури за стартиращи иновативни предприятия и за технологични паркове.
Индикативната годишна работна програма по ОП Конкурентоспособност за 2010 г. предвижда стартирането на общо 16 процедури на обща стойност 1 300 309 675 лв., от които 15 - за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетни оси 1 и 2 на обща стойност 909 143 675 лв.
Най-много проекти предложения (72) са подадени от София. На второ място по активност е Стара Загора с 10 проекта.

Още новини