Начало Новини Актуално 111 деца на служители на Enel са победители в конкурса We are energy

111 деца на служители на Enel са победители в конкурса We are energy

Актуално

На 28 юли в Enel Auditorium в Рим председателят на борда на директорите на италианската енергийна компания Enel Пиеро Нюди, връчи наградите на победителите в международния конкурс We are energy. Състезанието е отворено за децата на служителите на Enel на възраст от 8 до 17 години от 15-те различни държави, в които компанията работи.

EnelСъбитието беше водено от популярната в Италия Камила Разнович, а асистент й бе актьорът Рики Тоняци.

В конкурса “We are energy”, който се провежда за шеста поредна година, взеха участие близо 3400 младежи. Те представиха своите идеи за подобряване на околната среда и ги споделиха с връстниците си. Темата на конкурса за 2010 г. беше „Планетата зове към действие” (Planet Calls for Action).

След първоначален подбор на национално равнище бяха избрани участниците, показали най-силна ангажираност, творчество и оригиналност.
Сто и единайсетте млади победители идват от Италия (20), Испания (17), България (10), Румъния (14), Словакия (14), Русия (14), Аржентина (2), Бразилия (2), Чили (2), Колумбия (2), Перу (2), Гватемала (5), САЩ (3), Франция (3) и Гърция (1). Всички те бяха на лагер в град Ливорно, където имаха възможност да научат повече за проблемите, които стоят в основата на енергетиката и околната среда, и да се забавляват заедно.

Събитието предизвика голям интерес и в Интернет. Повече от 1000 души се регистрираха в уебсайта на конкурса, а страницата му във “Фейсбук” привлече 300 членове. От януари досега специалният Интранет сайт е регистрирал над 10 000 посещения.

Enel е най-голямата енергийна компания в Италия и втората по инсталирани мощности в Европа. В България е мажоритарен собственик на рехабилитираната ТЕЦ „Енел Марица Изток 3” с инсталирана мощност 908 MW. Чрез Enel Green Power в България Enel притежава и два вятърни парка - в Камен бряг и Шабла, с обща инсталирана мощност 42 MW.

Още новини