Начало Новини Актуално 10.6 млн. лв. влизат в област Стара Загора за развитие на селските райони

10.6 млн. лв. влизат в област Стара Загора за развитие на селските райони

Актуално

Кметовете на общините Павел баня, Николаево, Гурково, Мъглиж и Братя Даскалови подписаха в петък първите проекти по Програмата за развитие на селските райони с обща стойност на субсидията 10.6 млн. лв. Те са по мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места".

За община Павел баня са одобрени 3 проекта, а за останалите общини от областта - по един.
На церемонията по подписването на договорите присъстваха премиерът Бойко Борисов, аграрният министър д-р Мирослав Найденов и изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Калинка Илиева.
Проектите са приети в ДФ "Земеделие" преди година и са одобрени от предишното ръководство. През последните два месеца по тях са извършени редица допълнителни проверки, след което са били одобрени от Дирекция "Развитие на селските райони" в Министерството на земеделието и храните, пише вестник Старозагорски новини.
За да не бъдат допуснати досегашните нарушения по програма САПАРД, фонд "Земеделие" е разработил нова допълнителна процедура за проверка на процедурите по Закона за обществените поръчки.

Още новини