Начало Новини Актуално 100 км с електромобил струват 1 лев (видео)

100 км с електромобил струват 1 лев (видео)

Актуално
лектромобил 100 км струват 1 лев

Електромобилите и скутерите, задвижвани от ток, са много подходящи превозни средства в градски условия. Те са изключително икономични, безшумни, не замърсяват природата и са маневрени. С едно зареждане електромобилът изминава между 100 и 150 километра, а електроскутерът - 60 километра. Зареждането на акумулаторите става в домашни условия.

За скутера са необходими 5 часа, а за лекия автомобил - 7 часа, съобщи Тони Куцаров от Екоцентър - Стара Загора, който е и директната връзка с фирмата Вромос, която внася превозните средства на части и ги сглобява в предприятието си в Бургас.

Цената на електроскутера е 1 600 лева без ДДС, а на електромобила - 20 000 лева без ДДС. Вече има и заявен интерес от страна на старозагорски предприемачи.

В Общинския съвет на Стара Загора е внесено предложение притежатели на електромобили да паркират безплатно в зелената зона на града. То е инициирано от Екоцентър - Стара Загора и Търговско-промишлена палата, каза още Тони Куцаров.

Ако предложението бъде прието, на предното стъкло ще се постави стикер, който да обозначи, че това е електромобил. Отличителен белег за вида на колата е и липсата на ауспух, защото тя не отделя вредни газове, замърсяващи природата.

Още новини