Начало Новини Актуално 10 млн. лева инвестира Кауфланд в Казанлък

10 млн. лева инвестира Кауфланд в Казанлък

Актуално

На 16 декември се състоя тържествената церемония по официалното откриване на магазин от веригата хипермаркети Кауфланд в Казанлък. С прерязване на трикольорна лента и пожелания за успехи на новия търговски обект официалният старт бе даден от кмета на общината Стефан Дамянов и управителя на Кауфланд - България Димитър Спасов в присъствието на заместник-областния управител Галина Стоянова, директора на магазина в Казанлък Петър Петров, представители на местната власт, бизнес партньори, граждани.

Стефан Дамянов подчерта, че това е една от поредицата крупни инвестиции на територията на общината през последната година. Преди 2 месеца бе открит завод за сейфове и метална мебел Промет сейф. През май 2009 г. бе направена първата копка на ветрогенераторен парк в м. Бедек.Предстои изграждането на фотоволтаична система в землищата на три казанлъшки села. Бизнес климатът в община Казанлък се подобрява, заяви кметът на Казанлък, пише вестник Национална бизнес поща. С откриването на хипермаркет Кауфланд се разкриват TOO нови работни места, а казанлъчани ще могат да пазаруват качествени и разнообразни стоки на ниски цени, което е сериозна социална придобивка за населението, особено в навечерието на Коледа и Нова година, каза още Стефан Дамянов.

Магазинът на бул. 23 Пехотен Шипченски полк 153 е с търговска площ от около 3000 кв.м и има 243 паркоместа, а характерната архитектура и облагороденото пространство около съоръжението създават допълнителен комфорт при пазаруване. Инвестираните средства в хипермаркета в Казанлък са 10 млн. лв. 600 са магазините на Кауфланд в Германия и над 200 - в Европа, каза Димитър Спасов. Основните акценти в стратегията нетърговската верига са: винаги свежи и пресни продукти, качествени стоки, ниски цени и бързо обслужване на клиентите, като максималното изчакване на каса да не нахвърля 5 минути. Модерно и комфортно пазаруване - това е девизът на Кауфланд и в Казанлък.

Още новини