Начало Новини Актуално 10 израелски аграрни компании придружават министър Шалом Симхон за участие в българо-израелски селскостопански форум

10 израелски аграрни компании придружават министър Шалом Симхон за участие в българо-израелски селскостопански форум

Актуално

Българско – израелски бизнес форум с участието на израелския минстър на земеделието и развитието на селските райони Шалом Симхон и Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните на България ще се проведе в Българска търговско-промишлена палата на 29 октомври. Форумът ще бъде открит в 9.30 часа от Иван Стоименов, Главен секретар и член на ИС на БТПП, който ще отправи приветствие към участниците.

Акцент във форума е установяването на партньорски контакт между израелски компании и български фирми от сферата на селското стопанство. От интерес на израелските гости са областите напояване и хидромелиорации, оранжерийно производство, зърнопроизводство, птицевъдство и хранително-вкусова промишленост.
Десет израелски компании придружават министър Шалом Симхон при посещението му в България. В Българската търговско-промишлена палата, в предвиденото за двустранни бизнес срещи време те ще могат да завържат диалог с представителите на българския агробизнес. Около 50 са записалите се за участие до този момент наши компании.   
На форума презентации ще направят две дирекции на Министерството на земеделието и храните на България: “Европейски и международни програми и проекти” и “Развитие на селските райони”. Ицхак Кириати от Израелския институт за експорт и международно сътрудничество ще направи преглед на селскостопанския сектор на държавата Израел.

Още новини