Начало Новини Актуално 1 лев става цената на тролейбусния билет в Стара Загора

1 лев става цената на тролейбусния билет в Стара Загора

Актуално

Билетчето за тролейбусния транспорт в Стара Загора да стане 1 лев от 1 септември т.г., ще решават старейшините на предстоящата на 26 юли (четвъртък) сесия на Общинския съвет. Предложението е на управителя на дружеството Тролейбусни превози ЕООД Димитър Авджиев, съобщават от пресцентъра на община Стара Загора.

Още две допълнителни предложения ще бъдат внесени извън предварително обявения дневен ред на юлската сесия на малкия парламент. Ще бъде разгледано предложение за закриване на маршрутни разписания на някои от автобусните линии до селата Плоска могила, Змейово, Самуилово и др., както и промяна в маршрута на движение на някои автобусни линии до Старозагорските бани и село Змейово, пише вестник Старозагорски новини.
На старейшините ще бъде предложено правото на билет за пътуване на пенсионери и хора с над 70 на сто инвалидност, които ползват 70% намаление на стойността на редовната цена във вътрешноградския транспорт, да се доказва с годишна карта от 5 лева, а не 10 лева, както беше досега.

Още новини