Начало Новини Актуално 1 лев стана билетът на Автобусни превози в Стара Загора

1 лев стана билетът на Автобусни превози в Стара Загора

Актуално

От 1 февруари 2012 г. Автобусни превози увеличи с 20 стотинки билета на градския транспорт в Стара Загора. Без да бъдат предварително предупредени, стотици старозагорци бяха неприятно изненадани с новата цена от 1 лев.Исканото повишение не отразява реалната цена на билета, но се съобразяваме с икономическата обстановка и усложненото финансово състояние на жителите на Стара Загора - се казва в писмото на ръководството, адресирано до кмета на Общината.

- От последната актуализация на цените на билетите до сега течните горива са се покачили с близо 30%. Освен това дружеството извършва различни разходи за поддръжка на МПС-та, намаление на картите на пенсионерите и хората с физически увреждания, на учениците и др.
Факт е, че през предишния кметски мандат от 2008 г. Автобусни превози са депозирали на три пъти искания за увеличение на цените на билетите, но не са получавали отговор от кмета проф. Светлин Танчев. Също е факт, че почти навсякъде в страната градският автобусен превоз е с билет от един лев.
По повод исканото увеличение на размера на билета кметът Живко Тодоров е провел работно съвещание с председателите на постоянните комисии при Общинския съвет. Съобразявайки всички обстоятелства, кметът е разписал увеличението с 20 стотинки.
В сила остава намалението с 50% на пътуването на пенсионерите и учениците при спазване на определените изисквания.
Засега билетчето за ползване услугите на общинската фирма Тролейбусни превози остава непроменено - 80 стотинки.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини