Светът Google купил Motorola, за да противодейства на Microsoft и Apple

Google купил Motorola, за да противодейства на Microsoft и Apple

Вторник, 16 август 2011 г., 18:15
Размер на буквите

Мотивите на Google за поглъщане на Motorola Mobility вече се изясняват и за широката публика. Скоро след официалното съобщение за сделката, която определено изненада индустрията и анализаторите, CEO-то на Google Лари Пейдж обясни в своя блог истинските причини за поглъщането. Google придобива Motorola, за да се защити от конкурентите Microsoft и Apple.

Интернет компанията вече притежава едно много силно патентно портфолио, което ще й позволи да отбие атаките от страна не само на Microsoft и Apple, но и на други компании, които обвиняват Google в нарушаване на права върху интелектуална собственост, пише insmarket.bg, цитирайки TechNews.
Motorola е преговаряла за поглъщане с няколко компании, включително и  Microsoft. Патентите (цели 17 хиляди), притежавани от американския производител на телефони, са провокирали интереса на Редмънт към подобна сделка.

Microsoft е считала, че с патентното портфолио на Motorola може да окаже натиск върху Android и същевременно да осигури зелена светлина за своята платформа Windows Phone 7. Самата Motorola като производител на смартфони не е представлявала интерес за Microsoft.

Google се е включил в преговорите преди около месец. Липсата на каквито и да е слухове за подготвяната сделка се обясняват с това, че в преговорите са участвали само топ мениджъри на двете компании, начело с Лари Пейдж и Санджай Джа. Дори шефът на Android-подразделението на Google е разбрал за сделката буквално преди тя да бъде обявена официално.

 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |