Светът Enel Green Power увеличава вятърните мощности във Франция с 18 MW

Enel Green Power увеличава вятърните мощности във Франция с 18 MW

Четвъртък, 22 октомври 2009 г., 15:45
Размер на буквите

Нови 18 MW вятърни мощности на Enel Green Power влязоха в експлоатация във Франция на 21 октомври с инсталирането на шест вятърни турбини от по 2 MW в централата Льо Нуре и три турбини от по 2 MW в Льо Ноайе. Двете централи увеличават инсталираните вятърни мощности на Enel Green Power във Франция до над 56 MW. И двете се намират в област Вале д’Арс в региона Шампан-Арден.

Благодарение на въвеждането в експлоатация на новите турбини двете централи ще произвеждат повече от 47 млн. kWh годишно, съобщиха от италианската енергийна компания. Производството на електроенергия от тях ще бъде достатъчно да посрещне годишните енергийни нужди на над 14 000 домакинства. Същевременно чистата енергия, произведена от централите, ще предотврати годишното изхвърляне на 38 000 тона CO2.
Централите Льо Нуре и Льо Ноайе са част от по-обширен проект – вятърния парк Вале д’Арс, който ще достигне инсталирана мощност от 30 MW, когато бъде пусната в експлоатация и трета централа - в Дрюин (12 MW), планирана до края на 2009 г. Когато тя заработи, Вале д’Арс ще стане водещия вятърен парк на Enel Green Power във Франция.
Инсталираните вятърни мощности от 56 MW на Enel Green Power във Франция в момента генерират над 122 млн. kWh годишно, достатъчни да посрещнат годишните енергийни нужди на 35 000 френски домакинства, като същевременно се избягва изхвърлянето на 98 000 тона CO2.
Enel Green Power е дружеството на групата Enel, което разработва и управлява производството на електроенергия от възобновяеми източници в Италия и по света. То оперира над 4500 MW в централи, използващи водна, вятърна, геотермална и слънчева енергия, както и от биомаса, в 14 държави в Европа и Северна и Южна Америка. С над 17 млрд. kWh, произвеждани годишно, Enel Green Power е европейски лидер в сектора на възобновяемите енергийни източници.

 

Ключови думи:
 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |