Светът Световният икономически форум се провежда в Давос

Световният икономически форум се провежда в Давос

Сряда, 26 януари 2011 г., 09:51
Размер на буквите
Давос

Годишната среща на Световния икономически форум в Давос започна. Участие вземат над 2500 представители на властта, бизнеса и обществените организации от 100 държави. Темата на форума е Общи норми за нова реалност. Но не очаква промяна на настоящата система и банкерите се връщат към старата практика при дейността си. Дом на водещите световни политици, икономисти и банкери ще бъде петзвездния хотел Белведере.

Планирането и подготовката за събитието в хотела започна още преди цяла година. Всички 250 места в него са резервирани. Ежедневно още над 750 гости ще посещават хотела за планираните около 220 срещи в лобито, ресторантите и конферентните зали.
Мерките за сигурност са изключително засилени. В и около швейцарския град са разположени близо 4000 военни. Затворено е въздушното пространство. Ограниченията ще бъдат премахрати на 31 януари - ден след приключването на форума. Охраната на хотела е 24 часа, седем дни в седмицата, като включва дори снайперисти по покрива, информира insmarket.bg.

На тазгодишното издание, в сравнение с година по-рано, напрежението ще бъде по-малко. Миналогодишният форум премина при обсъждания на реформи във финансовото регулиране и банковите бонуси като следствие от избухналите скандали в сектора. Срещите сега се очаква да се фокусират върху привличането на клиенти и разширяването на бизнеса, съобщава агенция Блумбърг.

 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |