Светът Три нови вятърни централи започнаха работа за Enel Green Power в Испания

Три нови вятърни централи започнаха работа за Enel Green Power в Испания

Четвъртък, 20 януари 2011 г., 12:38
Размер на буквите

Първата централа - Cogollos, се намира в Кастиля–Леон и се състои от 25 вятърни турбини, тип Gamesa G-87, всяка с мощност от по 2 MW, с обща инсталирана мощност от 50 MW. С общо производство от около 140 милиона kWh, тя ще задоволи нуждите на над 51 000 домакинства, избягвайки изпускането на 104 000 тона емисии CO2 в атмосферата на година, като спестява около 52 000 тона петролен еквивалент от изкопаеми горива на година.

Съоръжението Los Barrancos се намира в Андалусия и има инсталирана мощност от 20 MW. Състои се от 10 вятърни турбини, тип Gamesa G-87, всяка с мощност от по 2 MW. Очакваното производство е около 55 милиона kWh, което се равнява на потреблението на над 20 000 домакинства, избягвайки изпускането на над 40 000 тона емисии CO2 на година.

Накрая, вятърната централа El Puntal, която също се намира в региона на Андалусия, се състои от 13 вятърни турбини, тип Gamesa G-87, всяка с мощност от по 2 MW, с обща инсталирана мощност от 26 MW. Тази централа, в която Enel Green Power притежава 50%, ще произвежда около 65 милиона kWh на година, което е достатъчно да задоволи нуждите на над 24 000 домакинства, избягвайки изпускането на над 48 000 тона емисии CO2 на година, като спестява около 24 000 тона петролен еквивалент от изкопаеми горива на година.  
„Новите проекти,” каза Франческо Стараче, изпълнителен директор на Enel Green Power, „още веднъж потвърждават стратегията за растеж на Enel Green Power на испанския пазар за възобновяема енергия. Те са с изключително внимание към проекти, регистрирани в предварителен регистър на Испания, със специфичен инвестиционен план, съобразен с тази цел, за непрекъснато създаване на нови работни възможности и печалби в цялата Иберийска област.”  
След като бъдат въведени в пълна експлоатация, трите централи ще произвеждат общо около 260 милиона kWh на година, посрещайки енергийните нужди на над 95 000 домакинства.
Благодарение на новите централи, общата инсталирана вятърна мощност на Enel Green Power в Иберия ще достигне 1 380 MW.

Enel Green Power е компания на Enel Group, посветена на развитието и управлението на енергийно производство от възобновяеми източници по целия свят, с присъствие в Европа, Северна и Латинска Америка. Компанията е световен индустриален лидер, благодарение на произведената около 21 милиарда kWh електроенергия от вода, слънце, вятър и геотермални източници, достатъчна да задоволи енергийните нужди на около 8 милиона домакинства, избягвайки изпускането на 16 милиона тона емисии въглероден диоксид в атмосферата всяка година. Компанията притежава инсталирана мощност от около 5 900 MW, с над 600 съоръжения по света и производствен микс, който включва вятър, слънце, вода, биомаса и геотерламни източници.

Ключови думи:
 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |