Светът Китай, Бразилия и Индия са двигатели на световния икономически ръст

Китай, Бразилия и Индия са двигатели на световния икономически ръст

Понеделник, 10 януари 2011 г., 18:42
Размер на буквите
икономика

Глобалната икономика се възстановява по-бързо, отколкото се очакваше, обявиха централните банкери на водещи икономики в света. Те виждат в същото време опасности от поскъпването на храните и ускоряването на инфлацията на бързо разрастващите се пазари.

Съживяването е особено силно в страните с нововъзникващи пазарни икономики като Китай, Бразилия и Индия, посочва групата на централните банкери на водещите страни в света, които всеки втори месец се събират в Базел, за да оценят състоянието на световната икономика.
В глобален мащаб съживяването на икономиката е факт. Растеж има и особено, трябва да го кажа, в страните с нововъзникващи пазарни икономики", каза на пресконференция Жан-Клод Трише, който е председател на групата и президент на Европейската централна банка, пише lev.bg.

Здравата бюджетна политика е много важна, каза малко по-рано Трише, цитиран от АФП, на същия форум на фона на новите опасения за равнището на задлъжнялостта на Португалия. "Здравата бюджетна политика е много важна за укрепването на здравето на световната икономика", уточни Трише. "Посланието, изпращано към всички икономики, е да имат здрава бюджетна политика", подчерта той.

Нови опасения, свързани с държавния дълг на страните членки на еврозоната, се появиха днес с публикация в германския седмичник "Шпигел". Според изданието правителствата на Германия
и Франция искат да принудят Португалия да поиска на свой ред финансова помощ по силата на спасителен план на ЕС. Списанието твърди, че "правителствени експерти" от двете страни очакват Португалия да не може в скоро време да получава кредити от пазарите.

 

 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |