Светът Браузърът на Google потопи този на Microsoft до второ място в Европа

Браузърът на Google потопи този на Microsoft до второ място в Европа

Сряда, 05 януари 2011 г., 17:20
Размер на буквите

Интернет браузърът на Mozilla Firefox изпревари Internet Explorer в Европа и стана пазарен лидер, като за първи път браузърът на Microsoft губи челната си позиция на голям пазар, сочат данни на компанията за уеб анализи StatCounter.

През декември Firefox е имал пазарен дял от 38,1% в Европа, докато този на Internet Explorer се е свил до 37,5%. Делът на Google Chrome пък е нараснал до 14,6% от само 5,1% преди година.
Това изглежда се случва, защото Chrome отнема от дела на Internet Explorer, докато Firefox предимно поддържа съществуващия си дял, обяснява Одън Кълън, изпълнителен директор на StatCounter.
Вероятно виждаме влиянието на споразумението между Европейската комисия и Microsoft да се предложи на потребителите в ЕС избор и меню с браузъри от март миналата година, допълва Кълън.

През декември 2009 г. регулаторните органи на Европейския съюз приеха обещанието на Microsoft да даде на потребителите по-добър достъп до конкурентни браузъри, пише investor.bg.
От началото на март Microsoft предложи на европейците възможност да избират сред 12 браузъра на над 100 млн. стари и нови компютри, които ползват операционната система Windows.
В глобален мащаб през декември делът на Internet Explorer се е понижил до 46,9%, този на Firefox е бил 30,8%, а на Google – 14,9%, отчитат от StatCounter.

Ключови думи:
 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |