Светът Google отчете печалба от печалба от 1,6 млрд. долара за 3-тото тримесечие заради нарасналите обеми на реклама в интернет

Google отчете печалба от печалба от 1,6 млрд. долара за 3-тото тримесечие заради нарасналите обеми на реклама в интернет

Петък, 16 октомври 2009 г., 10:43
Размер на буквите

Интернет компанията Google отчете рекордна печалба, след като продажбите на онлайн реклама нараснаха значително през третото тримесечие. Това е силно доказателство, че пазарът на интернет реклама се е възстановил от кризата, предаде Bloomberg. Нетната печалба на Google за третото тримесечие се увеличава с 27% на годишна база до 1,64 млрд. долара, или 5,13 долара на акция, в сравнение с положителен финансов резултат от 1,29 млрд. долара, или 4,06 долара за акция, за същия период на 2008 г.

Продажбите възлизат на 4,38 млрд. долара, което се оказа повече от очакваните от анализаторите 4,25 млрд. долара. Броят на платените кликове нараства с около 14% през разглежданото тримесечие, информира Investor.bg.
Главният изпълнителен директор Ерик Шмид заяви, че най-трудният етап от рецесията е отминал и компанията има причина да бъде оптимистично настроена за бъдещето. За добрите резултати допринася и по-добрата финансова дисциплина – Google оптимизира своите разходи и числеността на персонала. След като се изключат определени разходи, каквито са възнагражденията за служители под формата на акции, печалбата на акция възлиза на 5,89 долара, което надмина очакваните от икономистите 5,43 долара за акция.
Книжата на Google, чиято търсачка е най-популярната в света, поскъпнаха с 3,2% до 17,10 долара за акция в часовете на електронната търговия на борсата Nasdaq. От началото на тази година пазарната капитализация на Google се е увеличила със 72% до близо 168 млрд. долара.
Вчера стана ясно, че Google планира да пусне онлайн книжарница за електронни книги през първата половина на следващата година. Предложението на Google ще е силна конкуренция на най-популярния електронен четец в света – Kindle на Amazon.

 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |