Светът Фалира City Mall в Букурещ

Фалира City Mall в Букурещ

Понеделник, 22 ноември 2010 г., 15:20
Размер на буквите
mall

Търговският център в Букурещ City Mall, собственост на австралийския инвестиционен фонд APN, стана поредният мол в Румъния, за който тръгна процедура по банкрут по молба на своите собственици. Процедурата започна, след като търговският център не постигна споразумение с представители на банката кредитор UniCredit относно преструктурирането на заем от 40 млн. евро.

Victoria Holding - компанията собственик на търговския център, е подала молба до съда за започване на опростена процедура по ликвидация. Очаква се молът да бъде обявен за продан от компанията ликвидатор, като приходите от продажбата ще бъдат използвани за погасяване на кредита. Сред по-големите наематели в мола са супермаркетите Primavara и Billa, веригата за електроника Domo, част от групата на TechnomarketDomo, модни магазини Sprider, пише вестник Монитор, цитирайки румънска медия.
Това не е първият фалирал мол в страната. Сефтето на фалитите в кризата направи  Tiago Oradea в Орадя, град с население малко над 200 хил. души.

Румънският пазар на търговски площи бе един от най-тежко засегнатите от глобалната криза. По данни на CB Richard Ellis, Inc. (CBRE) наемите в търговските центрове в Букурещ са се понижили с 12,5% на годишна база през второто тримесечие. Спадът за последните три години е 50%. Доходността в сектора, отразяваща схващането на инвеститорите за степента на риск на даден пазар, е 11%. Това е най-високото ниво в Европа, Близкия Изток и Африка, наравно единствено с Южна Африка.

Ключови думи:
 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |