Светът ДДС в Румъния става 24 процента

ДДС в Румъния става 24 процента

Неделя, 27 юни 2010 г., 13:18
Размер на буквите

Румънското правителство реши на извънредно заседание днес да повиши ДДС от 19 на 24 процента, а плоският данък, който е 16 процента, да остане непроменен, съобщи румънският премиер. Членовете на кабинета на премиера Емил Бок се събраха на извънредно заседание, за да обсъдят нов вариант на мерките за намаляване на бюджетните разходи, след като Конституционният съд отхвърли разпоредбите, предвиждащи намаляване с 15 процента на пенсиите и преизчислението на специалните пенсии на магистратите.

Не мога да скрия дълбоко си разочарование, че повишаваме ДДС. Тази мярка я вземаме, защото е важно да осигурим финансов капацитет. Не е мярка, която смятам, че е добра за Румъния, заяви финансовият министър Себастиан Владеску.

Мерките за бюджетни икономии са нужни, за да бъде сведен бюджетният дефицит до 6,8 процента от брутния вътрешен продукт тази година, което е условие за получаване на нов транш от заема от Международния валутен фонд. Късно снощи МВФ обяви, че отлага решението си за деблокиране на петия транш от помощта в размер на 900 милиона евро за Румъния, докато правителство не приеме нови мерки за бюджетни икономии.

 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |