Светът Интернет измести печатните медии в САЩ и Великобритания

Интернет измести печатните медии в САЩ и Великобритания

Понеделник, 01 март 2010 г., 16:32
Размер на буквите

Интернет става най-предпочитаното средство за информиране на хората. Това показва изследване на Pew Research, обхващащо Великобритания и САЩ. Данните посочват, че хората най-често се информират от агрегаторите на новини на търсачките Yahoo, Google и AOL. Също така много четени са агенциите CNN и BBC. Според проучването 67% от респондентите предпочитат да се осведомяват чрез интернет.

Като цяло 78% от хората се осведомяват от местните телевизии, а 71% от националните като NBC и CNN. Радиото продължава да е основен източник на информация особено за хората на път в колите им или в офисите. Много често, особено когато хората са на работа или у дома, радиото се слуша онлайн. По този начин се осведомяват 54% от американците.
Изследването показва, че 90% от хората предпочитат да се осведомяват от различни източници на информация, което прави добрата и бърза информация много ценна, а поведението на потребителите много непостоянно и претенциозно.

Същевременно вестниците изпитват все повече затруднения и вече трудно издържат на онлайн конкуренцията, пише bpost.bg. След като в Интернет изданията вече започна да се налага персонализацията ( функция, която позволява на читателя да настрои сайта така, че да излизат само новини по тематики, които го интересуват), бъдещето на вестниците изглежда все по-мрачно.
Читателите на печатните издания, включително и на мастодонти като Ню Йорк Таймс, са спаднали с близо 50%.
Поради тази причина и нарасналия интерес вече все повече медии обмислят да въведат платен абонамент за онлайн изданията си. Например Ню Йорк Таймс обяви, че след няколко месеца ще направи платен достъпа до част от материалите.
След като миналия месец Apple представи  революционния „Таблет”, който предоставя много удобна платформа за четене, вероятно вестниците все повече ще се ориентират към Интернет сайтовете си.

Ключови думи:
 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |