Светът Абсурдни рекорди на Гинес

Абсурдни рекорди на Гинес

Вторник, 08 септември 2009 г., 15:58
Размер на буквите

Султан Кьозен е един от новите рекордьорите на Гинес. 26-годишният турчин е новият най-висок човек на света. Всъщност ръстът му се дължи на хормонално заболяване. Може би то е и причината за това, че въпреки височината от 2,47 м Кьозен не е успял да пробие в баскетболния отбор Галатасарай Истанбул. Рекордьорът бил прекалено непохватен.

През 2007 година германецът Том Ситас издържа под вода без да диша цели 15 минути

Космати мексиканци и летящи косачи

Най-високата жена в света пък не е имала късмета да влезе в новото издание на книгата на рекордите, защото поради леко нараняване, причинено от подхлъзване, не е могла да бъде измерена от съдиите. Става въпрос за китайката Яо Дефенг, висока 2,36 м. Трагична е и историята на Лий Редмонд от САЩ, която имала за цел да подобри рекорда за най-дълги нокти. По време на пътнотранспортно произшествие ценните й екземпляри с обща дължина 8,65 м се счупили. Най-голямата сватба в света пък, планирана в американския щат Илинойс, така и не се състояла поради кучи студ, пише dw-world.de.

За сметка на това в новото издание на Гинес е включено семейство Рамос Гомес от Мексико, чиито членове са рекордьори по телесно окосмяване. 98 процента от телата на мъжете са покрити с косми, при жените процентите са малко по-ниски. Валентин Паские от Франция е успял да целуне 94 души в рамките на една минута. Далеч по-привлекателен е рекордът на Солен Оудет - за една минута тя е била целуната от 108 мъже.

Свежо е и хрумването на американеца Томи Пасеманте, който е най-бързият косач на трева в света. Със своята косачка Томи "лети" с 98 км в час. Неговият сънародник от Тексас Джеки Биби е успял да държи в устата си в продължение на 10 секунди единайсет отровни гърмящи змии, захапвайки ги за опашките им. Джеки дори успял да подобри собствения си рекорд.

Този австриец позира с 259 сламки в устата

Турбо-доячи и тостери-изтребители

Какво може да хрумне пък на италианците? Разбира се, да поставят кулинарен рекорд. Жителите на Вигудзоло са приготвили най-дългия салам в света - 11,55 м. Британецът Фреди Яунер не остава по-назад. Той е изобретил тостер, който изхвърля припечените филийки на височина от 2,6 м. А германска лавка за бързо хранене приготвила най-голямата порция къривурст с тегло 150 кг.

Ето и още няколко рекорда от новото издание на Гинес. Маниак на тема хигиена - руснакът Григори Флайхер - притежава 1 320 четки за зъби. Германец е рекордьор по турбо-доене на крава. За 2 минути Гюнтер Вал е издоил от вимето на кравата си 2 литра мляко. Сънародничката му Мартина Сервати пък изцедила 5,4 литра сок от грозде в рамките на 1 минута. Горящият унгарски каскадьор Роланд Халапи е бил теглен от кон цели 472,8 м. А германец е карал камиона си 64 км на заден ход. Той взел разстоянието за 5 часа и 21 минути.

 

 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |