Светът Очакванията на милиардерите по света от 2010 година

Очакванията на милиардерите по света от 2010 година

Четвъртък, 07 януари 2010 г., 15:26
Размер на буквите

Най-богатите хора в света, включени в списъка с милиардерите на сп. Форбс, прогнозират какво според тях ще донесе новата 2010 г. За холивудския продуцент Арнън Милчън, чието състояние е 2 млрд. долара, най-неочакваното събитие на тази година може да стане подписването на мирно споразумение между Израел и Палестина.

Според милиардера еврейската държава до голяма степен е готова да вземе решение, което дава възможност и на двете страни да съществуват. Нужен бил само един смел човек от Палестина, за да стисне ръка и да започне да действа.

Американският петролен и търговски магнат Джон Кастиматидис, чието състояние се оценява на 1,65 млрд. долара, смята, че основната изненада ще бъде пробив на фондовия пазар, който да преодолее прага 12 000 пункта. Той не уточнява кой точно от индексите има предвид, но е уверен, че през 2010-а фондовият пазар ще отчете двоен растеж.

Индийския милиардер Ади Годридж със състояние от 3,3 млрд. долара предвижда бурен растеж на икономиката в неговата страна и я определя като най-добро място за инвестиции. Предпремачът, който се занимава с диверсифициран бизнес, прогнозира, че през 2010 г. в Индия ще се възстанови докризисното темпо на увеличение на брутния вътрешен продукт до 9%, информира vesti.bg.

Милиардерът Питър Сондах, един от най-влиятелните играчи на пазарите за недвижими имоти и телекомуникации в Индонезия, смята, че изненадата ще бъде свързана с финансовото благополучие на държавите от Близкия Изток и няма да бъде приятна. Според Сондах новите корпоративни фалити ще изискват връщането на дългове в размер на 200 млрд. долара през новата година. Той смята, че най-ценният актив ще бъдат парите в кеш.

Известният в САЩ богаташ Леон Чарни, който се занимава с недвижими имоти, определя за "неочаквано събитие" на 2010 г. спада в рейтинга на президента Барак Обама.

Същото очаква и един от водещите търговци на автомобили и произведения на изкуството в страната Арт Барман със състояние от 1,2 млрд. долара. Според Барман рейтингът на Обама ще се понижи до най-ниското равнище, което някога е имал предшественикът му Джордж Буш. Това ще стане, ако безработицата в САЩ продължи да нараства.

 

 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |