Светът Планира се над 190 млрд. долара да бъдат инвестирани в имоти по света

Планира се над 190 млрд. долара да бъдат инвестирани в имоти по света

Понеделник, 07 септември 2009 г., 19:32
Размер на буквите

В началото на третото тримесечие 365 инвестиционни фонда по света са на път да привлекат общо 190,2 млрд. долара за нови инвестиции. Активността през първото полугодие бе най-ниска от 2004 г. насам, сочи доклад на Preqin, компания за проучвания и консултации, която се фокусира върху инвестиционни активи от алтернативен тип.

На базата на активността в началото на септември от компанията отчитат обещаващ старт на третото тримесечие, което вероятно е признак за подобрение на условията за привличане на средства за пазара на имоти.
Двата най-големи фонда в момента са управлявани от американската компания за дялове инвестиции Lone Star Funds. И двата целят да привлекат по 10 млрд. долара и планират инвестиции в дългове от пазара на имоти, както и активи в затруднено положение.
Тези видове инвестиции стават все по-популярни в сегашните пазарни условия, като шест от 10-те от най-големи фонда в момента се насочват към тях.
Повишеният фокус на капитал към тези инвестиции бележи кулминацията на два фактора – броят на активите в затруднено положение на пазара се увеличава все повече, като наред с това възможностите и източниците за финансиране стават все по-ограничени.
При сегашните условия опортюнистичните фондове също се оказват все по-популярни, като шест от 10-те най-големи фонда целят такива инвестиции.
Общо 55% от фондовете, които привличат средства в момента, са базирани в Северна Америка. Около 25% от тях са в Европа, а 20% - в Азия и в останалата част от света.
Фондовете от Северна Америка целят да привлекат 59%, или общо 112,9 млрд. долара, от капиталите, които в момента са в процес на набиране в сектора. Европа, Азия и останалата част от света целят да привлекат 39,8 млрд. долара и 37,5 млрд. долара съответно.
Компаниите от Северна Америка са начело и по отношение на средния размер на капиталите, които привличат, с 562 млн. долара, следвани от фондовете от Азия и останалата част от света със средно 514 млрд. долара. Средната стойност за Европа е 437 млрд. долара.

 

Ключови думи:
 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |