Светът Enel Green Power пуска в експлоатация своя най-голям вятърен парк във Франция

Enel Green Power пуска в експлоатация своя най-голям вятърен парк във Франция

Сряда, 23 декември 2009 г., 12:14
Размер на буквите

Вятърни мощности на Enel Green Power от 12 MW влязоха в експлоатация във Франция с инсталирането на шест вятърни турбини, всяка с мощност от 2 MW, на площадката на „Ла Дрюин” в региона Шампан-Арден. С пускането в експлоатация на „Ла Дрюин” Enel Green Power завърши своя най-голям до момента вятърен проект във Франция – 30-мегаватовия вятърен парк „Вале д’Арс”.

Благодарение на влизането в експлоатация на новите вятърни турбини паркът „Вале д’Арс” ще генерира над 75 млн. kWh годишно. Произвежданата електроенергия ще бъде достатъчна, за да посрещне годишните енергийни нужди на над 22 000 домакинства. Същевременно чистата енергия, произвеждана от вятърния парк, ще спести отделянето на 60 000 тона CO2 годишно.

“През 2009 г. пуснахме в експлоатация 8 нови вятърни парка с обща инсталирана мощност от 60 MW и постигнахме целта си за съществена експанзия във Франция, където виждаме огромен потенциал за развитието на вятърната и соларната енергия”, заяви Франческо Стараче, президент на Enel Green Power. „Настоящото портфолио на централите е добра основа за реализирането на амбициозните ни планове за развитие във Франция през следващите години.”

С вятърния парк „Вале д’Арс” общите инсталирани вятърни мощности на Enel Green Power във Франция стават 68 MW. Те ще генерират над 150 млн. kWh електроенергия годишно. В момента се изграждат допълнителни 80 MW към системата от вятърни мощности, възлизаща на над 500 MW.

Enel Green Power е дружеството на групата Enel, което разработва и управлява производството на електроенергия от възобновяеми източници в Италия и по света. То оперира над 4700 MW в централи, използващи водна, вятърна, геотермална и слънчева енергия, както и от биомаса, в 14 държави в Европа и Северна и Южна Америка. С над 17 млрд. kWh, произвеждани годишно, Enel Green Power е европейски лидер в сектора на възобновяемите енергийни източници.

•    С инсталирането на 12 MW в „Ла Дрюин” (Шампан-Арден), Enel Green Power завърши вятърния парк „Вале д’Арс”.
•    Със своите 30 MW „Вале д’Арс” е най-големият вятърен парк на Enel Green Power във Франция.

•    Общата инсталирана вятърна мощност на компанията във Франция вече надхвърля 68 MW

Change_2010 IEE_2010

 

 

 

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |