Събития на ТПП - Стара Загора Старозагорски предприемачи очакват сделки с австрийски фирми

Старозагорски предприемачи очакват сделки с австрийски фирми

Петък, 13 ноември 2009 г., 16:41
Размер на буквите

На 11 ноември официална и бизнес делегация от Стара Загора участва в бизнес форум във Виена, на който бяха представени икономиката, бизнес климата и сфери за инвестиции в административните области Стара Загора и Плевен. Участвахме в изключително престижен форум, на който присъстваха 180 австрийски фирми, които проявиха голям интерес към нашия регион, заяви зам.-кметът на община Стара Загора Велизар Балабанов и благодари за добрата организация на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Форумът се организира по инициатива на Службата за търговско-икономически въпроси (СТИВ) към българското посолство с активното съдействие на Федералната икономическа камара на Австрия.

Старозагорската делегация беше водена от Велизар Балабанов - зам.-кмет на община Стара Загора, Олег Стоилов - председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и заместникът му Красимира Соколова. В бизнес делегацията участваха представители на 10 фирми. Това са:

  • Загора Холдинг - ХМК (машиностроене), Прогрес (чугунолеене), Пресков (металообработка) и Наталия (трикотажно облекло) - представени - представени от Димитър Гайдаров - Директор маркетинг и продажби,
  • Тракия Ойл (производство на биодизел) - Йордан Йорданов - Управител,
  • Клас Бойчев (газови и ВЕИ инсталации) - Мартин Бойчев - Управител,
  • Глобал Гео (кадастър и картография) - Румен Георгиев - Управител,
  • Младен Стоянов представи фирмите Бултех 2000 (лабораторни измервателни уреди),
  • Верея Пласт (пластмасови изделия и соларни инсталации),
  • Августа Траяна Тур (хотелиерство и инвестиции в туризма).

Найден Зленогорски - кмет на Плевен беше придружаван от 9 фирми от Плевенска област.

Състоянието на българската икономика, перспективите за развитие и сътрудничество, данъчната и инвестиционната политика бяха представени от д-р Рихард Шенц, вицепрезидент на Федералната икономическа камара на Австрия, Н.Пр. Ради Найденов, извънреден и пълномощен посланик на Р България в Р Австрия, Стоян Сталев - Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, д-р Михаел Ангерер, търговски представител на Австрия в България и правни консултантски агенции, които споделиха опита от успешни двустранни икономически сделки.

От австрийска страна участваха около 120 фирми, като се осъществиха над 50 индивидуални срещи с представители на българския бизнес от двата региона.

След направените презентации на региона и фирмите към Старозагорската делегация беше проявен голям интерес - както към възможностите за съвместен бизнес, така и за съдействие от страна на местната власт и Търговско-промишлената палата.
Представителят на Холдинг Загора - Димитър Гайдаров подчерта на пресконференция в Стара Загора, че този форум е бил добра възможност да осъществи директни контакти с потенциални партньори и очаква в скоро време да има реални сделки с фирмите от холдинга.
По време на срещите е обсъдена идеята върху покривите на общинските сгради в Стара Загора да бъдат монтирани фотоволтаични панели, което ще бъде от изключителна финансова полза за града, каза още Велизар Балабанов.
Австрия е на първо място по инвестиции в България. От 1991 г. досега в страната ни са направени чуждестранни инвестиции за 29,5 млрд. евро. От тях австрийски компании и фирми са вложили 6,5 млрд. евро.

бизнес форум във Виена

бизнес форум във Виена

бизнес форум във Виена

бизнес форум във Виена

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |