Събития на ТПП - Стара Загора Семинар: Европейски програми за иновации и нови технологии - Стара Загора, 13 ноември 2009 г.

Семинар: Европейски програми за иновации и нови технологии - Стара Загора, 13 ноември 2009 г.

Вторник, 27 октомври 2009 г., 12:34
Размер на буквите

Европейският информационен и иновационен център - Стара Загора (ЕИИЦ) организира безплатно семинар за малки и средни предприятия, които проявяват интерес към иновационни проекти. Семинарът ще се проведе в залата на Търговско-промишлена палата – Стара Загора на 13.11.2009 г. от 9.00 ч.

Иновациите са основен двигател за икономическия растеж. Малките и средните предприятия генерират значителна част от иновациите, които водят до създаването на продукти и услуги с висока добавена стойност, поради което Европейската комисия работи активно за насърчаване на иновациите. През месец септември 2009 г. бе обявена покана за набиране на предложения по Седма Рамкова програма (FP7): Изследвания в полза на малки и средни предприятия.

Програма FP7 е насочена към повишаване на научния и иновативен капацитет на МСП и научни организации чрез финансова подкрепа в 11 специфични научно-изследователски области. Задължително условие за участие в програмата е създаване на международен консорциум от фирми и изследователски организации, които да си партнират при реализацията на проектите. Българските фирми имат реална възможност да участват като партньори в международни проекти с опитни водещи организации.

Семинарът на 13 ноември включва презентации на четири програми на ЕК, финансиращи развитието на иновациите и новите технологии:
•    Седма Рамкова програма (FP7);
•    EIP Eco Innovation;                  
•    Интелигентна Енергия (EEI);  
•    ОП Конкурентоспособност.
•    Услуги на ЕИИЦ за създаване на контакти между фирми и организации, търсещи партньорства в международни проекти.  

Лектори на семинара ще бъдат експерти от Търговско-промишлена палата – Стара Загора, които ще споделят добри практики за участие в успешен проект.

Семинарът е безплатен за фирми членове на Търговско-промишлена палата – Стара Загора. За фирми не членове, таксата за участие е 36 лв. (с ДДС). Таксата може да бъде платена на касата на ТПП – Стара Загора или по банков път: Уникредит Булбанк АД – Стара Загора, IBAN: BG72 UNCR 7630 1074 8623 46.

Ако проявявате интерес, моля да потвърдите участието си не по-късно от 11.11.2009 г. като попълните и изпратите заявка за участие на тел/факс 042 626297, 626033 или на е-мейл адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 


Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |