Събития на ТПП - Стара Загора Проект за представяне и развитие на обединения туристически потенциал на Старозагорския регион

Проект за представяне и развитие на обединения туристически потенциал на Старозагорския регион

Събота, 29 август 2009 г., 19:05
Размер на буквите

Световната асоциация на туристическите агенции WATA се включи в Проект за представяне и развитие на региона на Стара Загора, като устойчива и предпочитана туристическа дестинация за български и чуждестранни туристи. Целта на проекта е създаване на траен интерес към Старозагорски регион от страна на националния и световния туристически бизнес, което да повиши броя на туристите, посещаващи региона.

Проектът се реализира в партньорство между Търговско-промишлената палата - Стара Загора, Агенция за регионално-икономическо развитие - Стара Загора, Областна администрация – Стара Загора, общините от региона, организации и институции с отношение към туризма и представители на бизнеса.
Проектът се осъществява и с активната подкрепа на Световната асоциация на туристическите агенции WATA и с прякото съдействие на Туристическа агенция МИЕЛ Травел – представител на WATA за България. WATA обединява 62 водещи туроператорски агенции, представляващи над 70 глобални световни туристически дестинации и повече от 2000 кореспондентски агенции, отличаващи се с висок стандарт и качество на предлаганите услуги и с индивидуален подход към клиентите.

Мнението на експертите е, че дестинацията може да се предлага успешно на туристи от цял свят като продукт, предвиждащ продължителен престой с насоченост към културен, екологичен, спа и конгресен туризъм. Това ще допринесе за цялостно развитие на икономиката в региона.

През 2009 г. проектът предвижда провеждане на две основни събития:

  • 1. Организиране на форуми на 13 и 14 октомври 2009 г. за представяне на туристическия потенциал на региона в Стара Загора и в Казанлък, с участието на г-жа Кристин Фурние – изпълнителен директор на WATA, международни партньори, представители на държавни и на местни органи, експерти от туристическия бранш и други организации и институции с отношение към туризма.
  • 2. Представяне на туристическите възможности на Старозагорски регион по време на юбилейната 60-та Генерална асамблея на WATA през декември 2009 г. в Барселона.

За постигане на целите на проекта ще бъдат изработени специални промоционни продукти: сайт и CD, представящи обединения туристически потенциал на Старозагорски регион, включващи конкретни туристически обекти и атракции; дипляна и плакат, които предлагат възможност и за реклама.

Всяка заинтересована фирма може да подкрепи идеята и да станете партньор в реализирането й. Дейностите по проекта също предлагат и възможности за фирмена реклама. Инициаторите на проекта се обръщат с покана към представителите на бизнеса да станат спонсори на планираните форуми в Стара Загора и в Казанлък. По този начин пряко ще помогнат за популяризирането и за икономическото развитие на Старозагорския регион.

За повече информация и за заявки за реклама можете да се свържете с Илко Груев - тел. 042/ 646194, 0887 405202 и Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 

ПРОЕКТ

 

Представяне на СТАРОЗАГОРСКИ РЕГИОН
като устойчива и предпочитана туристическа дестинация с помощта
на Световната Асоциация на Туристическите Агенции WATA


ОСНОВАНИЕ
По време на 58-та Генерална асамблея на Световната асоциация на туристическите агенции WATA, която се проведе в София през ноември 2007 г., Старозагорски регион беше избран за акцент на България и Балканите за 2010 г.


ЦЕЛ
Обединяване на усилията на бизнеса, регионалните и местни власти и представителя на WATA за България – туристическа агенция МИЕЛ за представяне на обединените възможности на Старозагорски регион с цел създаване на траен интерес от страна на националния и световния туристически бизнес, което да повиши броя на туристите, посещаващи региона. Мнението на експертите е, че дестинацията може да се предлага успешно на туристи от цял свят като продукт, предвиждащ продължителен престой с насоченост към културен, екологичен, спа и конгресен туризъм. Това ще допринесе за цялостно развитие на икономиката в региона.


ПАРТНЬОРИ
Проектът се реализира в партньорство между Търговско-промишлената палата - Стара Загора, Агенция за регионално-икономическо развитие - Стара Загора,  общините от региона, организации и институции с отношение към туризма и представители на бизнеса.
Проектът се осъществява с активната подкрепа на Световната асоциация на туристическите агенции WATA www.wata.net с прякото съдействие на Туристическа агенция МИЕЛ Травел www.miel.travel – представител на WATA за България. WATA обединява 62 водещи туроператорски агенции, представляващи над 70 глобални световни туристически дестинации и повече от 2000 кореспондентски агенции, отличаващи се с висок стандарт и качество на предлаганите услуги и с индивидуален подход към клиентите.
Проектът е под патронажа на Областния управител на Старозагорска област и с домакинството на община Стара Загора и община Казанлък.


ОСНОВНИ СЪБИТИЯ
През 2009 г. проектът предвижда провеждане на две основни събития:
1.    Организиране на форуми за промоция на туристическия потенциал на Старозагорския регион на 13 октомври 2009 г. в Стара Загора и на 14 октомври 2009 г. в Казанлък, с участието на г-жа Кристин Фурние – изпълнителен директор на WATA, международни партньори, представители на държавни и на местни органи, експерти от туристическия бранш и други организации и институции с отношение към туризма.
2.    Представяне на туристическите възможности на Старозагорски регион по време на юбилейната 60-та Генерална асамблея на WATA през декември 2009 г. в Барселона.


ПОДГОТОВКА НА ПРОМОЦИОНАЛНИ МАТЕРИАЛИ
За постигане на целите на проекта ще бъдат изработени специални промоционни продукти: интернет старица и CD, представящи обединения туристически потенциал на Старозагорски регион, включващи конкретни туристически обекти и атракции; дипляна за обобщено представяне на туризма в Региона и плакат/и.

Накратко за WATA

Световната Асоциация на Туристическите Агенции (WATA) www.wata.net е най-старото обединение в туристическия бранш на водещи туристически фирми, отличаващи се с висок стандарт и качество на предлаганите услуги. Членуващите във WATA агенции са насочени предимно към организиране на индивидуални и бутикови пътувания, а не към масов туризъм. Философията на сдружението е такава, че в него членува само по един представител от дестинация. Световната мрежа от 62 водещи туристически агенции, представляващи над 70 глобални световни туристически дестинации и повече от 2000 кореспондентски агенции, отличаващи се с предлагане на персонализирана туристическа услуга от висок клас при единни стандарти на обслужване.
Целта на WАТА e да създаде мрежа от туристически агенции с неоспорима репутация. Нивото на предлаганото качество трябва да бъде характеристика на  всички членове на WАТА. За да се постигне такова високо ниво, всички членове трябва да  спазват правилата на единен етичен кодекс.

Всички членове на WАТА предлагат:
-  Пълна и уникална експертиза за предлаганите дестинации
-  Познания за всички оператори предлагащи услуги за договаряне
-  Опит и know-how
-  Креативен и бърз отговор на запитванията на клиентите
-  Безпристрастни професионални съвети
-  Координиране на услуги
-  Предлагане на ефективно обслужване на място
-  Практични и конкретни решения
Седалището на WATA е в Нион, Швейцария. Изпълнителния комитет е орган отговорен за административните дела на Асоциацията, осъществява връзките с членовете и трети страни, следи за изпълнението на целите на Асоциацията и съответствията с устава и правилата на етичния кодекс, резолюциите на Общото събрание и осигурява законовото представителство на WATA.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |