Събития на ТПП - Стара Загора Търговско-промишлена палата - Стара Загора популяризира региона като предпочитана туристическа дестинация

Търговско-промишлена палата - Стара Загора популяризира региона като предпочитана туристическа дестинация

Сряда, 23 септември 2009 г., 16:09
Размер на буквите

Търговско-промишлена палата - Стара Загора разработи проект за представяне на региона като предпочитана дестинация за уникален туризъм в България. Целта е да се създаде траен интерес към старозагорска област от страна на български и на чуждестранни туристи. Проектът се реализира в партньорство между Търговско-промишлената палата - Стара Загора, Агенция за регионално-икономическо развитие - Стара Загора, Областна администрация – Стара Загора, общините от региона, организации и институции с отношение към туризма и представители на бизнеса.

Проектът се осъществява с прякото съдействие на Туристическа агенция МИЕЛ Травел.Огнян Благоев
Ценността на България е в нейното историческо наследство, а в Старозагорски регион има артефакти, показващи човешката дейност от преди 8000 години, които трябва много хора да видят, каза Огнян Благоев, изпълнителен директор на МИЕЛ Травел.
Инициативата на Търговско-промишлена палата е официално подкрепена от Световната асоциация на туристическите агенции и лично от директора на асоциацията Кристин Фурние. Тя ще посети Стара Загора на 13 октомври за участие в предстоящия туристически форум. Възможностите за туризъм в Стара Загора ще бъдат представени и пред участниците в 60-ата юбилейна Генерална асамблея на Световната асоциация на туристическите агенции, която ще се проведе в Барселона през декември. Това е най-старата туристическа организация в света и в нея членуват агенции от над 60 държави.
МИЕЛ Травел е единственият български член на Световната асоциация на туристическите агенции. От 2 години съм и член на Борда. Работим непрекъснато за промяна на имиджа на България и за нейното представяне пред света като туристическа дестинация, която може да предложи уникални туристически продукти и не само свързани с летен и зимен туризъм, заяви Огнян Благоев.
Той уточни, че такъв е случаят със Старозагорски регион. В лицето на Търговско-промишлена палата - Стара Загора намерихме успешен партньор, с който да разработим този проект и да го представим пред света, за да привлечем туристи, каза още изпълнителният директор на МИЕЛ Травел.
Всичко това се постига, обаче, с добре планирана реклама, в която трябва да инвестират и държавата и бизнесът.
Палатата подготвя специализиран сайт, които ще представя културно-историческото наследство; природни условия (възможности за екотуризъм, балнеотуризъм, хотелски комплекси и заведения, съответстващи на критериите на световната асоциация.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |