Събития на ТПП - Стара Загора Български производители имат възможност да изнасят стоки в Китай

Български производители имат възможност да изнасят стоки в Китай

Понеделник, 07 септември 2009 г., 14:28
Размер на буквите

Български производители имат възможност за промоция и позициониране на свои качествени продукти на китайския пазар. Търговско-промишлена палата - Стара Загора уточнява, че е възможен износ на хранителни, селскостопански, потребителски и промишлени стоки за Китай. Тази инициатива е в изпълнение на антикризисна програма за подпомагане на износа на български стоки.

Износът се осъществяват с подкрепата на китайското Министерство на търговията чрез програма Внос на стоки в Китай и чрез откриване през октомври 2009 г. на Център за продажба и дистрибуция на български стоки в Свободната зона на Шанхай. Центърът ще оказва безплатна информационна, рекламна и логистична помощ на българските износители. В зависимост от интереса се предвижда създаване на разпределителни пунктове в още 20 китайски града, където продуктите ще се промоцират сред първокласни ресторанти, хотели и други заинтересовани клиенти.

От китайска страна са заявени интереси към следните стоки с високо качество и достатъчни количества:

  • хранителни продукти – бисквити, месни изделия, пушени храни, закуски, сладки и шоколади, билкови чайове, мляко на прах, разтворими напитки, конфитюри, сирене, масло, хранителни мазнини, подправки, юфки, сушени продукти, консервирани храни;
  • напитки – високо алкохолни, бира, вино, плодово вино;
  • розово масло;
  • потребителските стоки – дрехи, чанти и куфари, бижутерия, козметика, мебели, канцеларски, спортни;
  • промишлени – общо оборудване и части, специално оборудване и части, строителни материали, суровини, електромашини и оборудване, транспортно оборудване, комуникационно оборудване и компютри, инструменти, строително оборудване и биомедицина.

Контрагент от китайска страна е Пекинският център за международни търговски марки (BIBMC), а от Българска страна - Българска стопанска камара.

Заинтересуваните български фирми производители, желаещи да стъпят на китайския пазар, могат да се обърнат към Търговско-промишлена палата - Стара Загора за разясняване на процедурата и условията за включване на продуктите им в промоционната кампания.

За допълнителна информация – Деница Калчева, експерт бизнес коопериране, тел. 042 626297, 626033, е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |