Съобщения и реклама Обръщение към всички родолюбиви българи

Обръщение към всички родолюбиви българи

Сряда, 07 декември 2011 г., 16:04
Размер на буквите
Орфеево изворче деца стара загора

Националният музикално-фолклорен съюз (НМФС), неправителствена организация на учители по музика - фолклористи от цялата страна, вече 15 години е част от духовната култура на България. Тези учители работят с огромна всеотдайност и любов към децата и фолклора в българското училище за запазване на  народните ни традиции, българския дух и родовата памет.

Нека спрем страшния процес на отродяване на нацията ни. В най-ценния и капитал – децата, ние инвестираме бъдещето на България, за да ни има и след нас.

Фолклорът е нашата национална идентичност и днес когато сме част от голямото Европейско семейство трябва да обогатяваме Европейската култура  с нашата, самобитна българска култура. Нашата мисия е да приобщим  децата и младите към ценностите на българския фолклор, за запазване на родовите корени, дух и памет българска. Това на практика се демонстрира на Националния детски фолклорен конкурс Орфеево изворче, който всяка година  се провежда в края на март в град Стара Загора. Този конкурс се провежда под патронажа на кмета на общината Живко Тодоров и е вписан в годишния културен календар на общината, която ни осигурява зали и озвучаване безплатно, съдейства ни при организацията, за което сме безкрайно благодарни.. Всяка година на този конкурс идват около 2000 деца от цяла България, които пеят, свирят и танцуват нашия  фолклор. Този конкурс е един триумф на красота, мелодии, багри и ритми, един Орфеев празник на дарбата, която носят  българските деца. Нека да запазим достойнството си на истински българи чрез фолклора.

На 23, 24 и 25 март 2012 г. се провежда ХІІ-то издание на конкурса Орфеево изворче с международно участие. За неговата организация и особено за наградите на децата ни е необходима финансова подкрепа и награден фонд, защото ние  сме сдружение с нестопанска цел и не разполагаме със собствени средства. Не е редно да искаме такса участие от децата, за да се покриват разходите за наградите, които им се връчват.

Родолюбиви българи у нас и в чужбина, обръщаме се към Вас от името на НМФС и от името на българските талантливи деца,които пеят, свирят и танцуват български фолклор и Ви молим помогнете, колкото и с каквото можете. Добрите дела, нямат цена, а ние умеем да ценим и малките човешки жестове. Помогнете според възможностите си за запазване на българщината, на бащиното огнище, родовите ни корени и традиции. Децата са нашето утре, нека да ни има и след нас.

Банковата ни сметка е:
гр. Стара Загора, Общинска банка АД  
IBAN  BG 60 SOMB 91301027374001  
BIC: BGSOMB  
за конкурса Орфеево изворче


Дочка Къшева, председател на НМФС и директор на конкурса Орфеево изворче
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.orfeevo-izvorche.org
тел. 04322 2045 мобилен: 089 8874222 и 089 8458885

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |