Съобщения и реклама www.chambersz.com – данни за посетителите и възможност за реклама

www.chambersz.com – данни за посетителите и възможност за реклама

Четвъртък, 15 септември 2011 г., 17:59
Размер на буквите
stara zagora chambersz.com

Икономически портал на регион Стара Загора (www.chambersz.com) е информационен сайт за новини за икономическия и обществения живот, насочени към аудитория от региона на Стара Загора. Сайтът съществува от 2000 г. и е собственост на Търговско-промишлена палата – Стара Загора. От 2004 г. се развива като новинарски.

От тогава до настоящия момент сайтът има най-висока посещаемост сред всички ресурси в интернет, които разпространяват информация за региона на Стара Загора. Поради икономическата си тематика сайтът привлича посетители от средите на бизнеса и на хора, чиито работни места са в офиси и които са икономически активни. Посещенията са най-много през работните дни на седмицата (почти равномерно разпределени) и в часовете на обичайното работно време. Най-много посетители сайтът има между 9 и 11 часа и между 14 и 15 часа.

образование

През последните месеци значим ръст има при посетителите, които са във възрастовите групи от 25 до 34 години и хората на възраст от 45 до 54 години (по данни на alexa). Значително се увеличават посетителите на сайта, които са с висше образование.

Средно месечните посещения на страниците от сайта към момента са около 106 хиляди (около 3500 уникални за ден). Статистиката е за период от една година, като посещенията остават на това ниво през последните три години. В отделни дни посещенията достигат и до пикови стойности от близо 10 хиляди. Статистиката е само за страниците на www.chambersz.com и не включва другите домейни на Палатата. За следене на данните се използва услугата за анализи на Google, която се приема за най-обективна. Данните на търсачката показват, че средно всеки посетител остава на сайта около 2 минути, като преглеждат средно 2,4 конкретни страници. Тези стойности са по-високи от обичайното за България.

От 2008 г. сайтът е признат от Google за новинарски (т.е. статиите се индексират и в секцията Новини на търсачката). Икономически портал на регион Стара Загора е медия, която се цитира и от други информационни агенции и сайтове за новини и има партньорски отношения с някои от тях.

Netcraft – една от най-старите и реномирани агенции за изследване на интернет, която работи от 1995 г. и следи стотици милиони сайтове, поставя www.chambersz.com на 3-то място сред всички български сайтове (кратък адрес са справка: http://goo.gl/49SqQ). Класацията има отношение предимно към сигурността на работа и не е обвързана пряко с броя на посетителите. Тази класация е доста динамична, но изключително високата позиция на www.chambersz.com и в световен мащаб остава стабилна през последните 7 години.

Сайтът на Търговско-промишлена палата – Стара Загора има много добра SEO оптимизация и статиите, публикувани на страниците му - които са десетки хиляди - са откриваеми и често попадат сред първите резултати при търсене по ключови думи и изрази. Икономически портал на регион Стара Загора се стреми да публикува позитивна информация от икономиката и обществения живот. Днес информация за  стотици фирми от региона на Стара Загора е достъпна именно чрез него.

Около две трети от публикуваните статии в сайта са уникални. Текстовете са авторски - на журналисти от Медиен център на ТПП – Стара Загора, всеки от който има над 16-годишен професионален опит. Публикува се също информация за предстоящи бизнес форуми и събития на Палатата в Стара Загора и на парньорски организации, статии на регионалните медии (вестник Старозагорски новини и вестник Новината) и на други медии, а също и видео продукцията на Медийния център. Само в сайта на Палатата, например, можете да прочетете публикациите на вестник Национална бизнес поща, свързани с икономиката на региона.

Икономически портал на регион Стара Загора е отворен към всеки. Медията ще публикува всеки текст, който носи обективна и важна информация за читателите ѝ. Редакцията не се притеснява за пише позитивно, да нарича фирмите с истинските им имена и да прави реклама на техните продукти и дейности. Нормално е, когато говорим за конкретна фирма, да поставим и линк към фирмения сайт на дружеството. Всеки посетител може да каже мнението си и чрез коментарната форма под статиите.

Икономически портал на регион Стара Загора може да отговори и на желания за директна реклама. Цената, която ТПП – Стара Загора предлага, е 7-8 пъти по-ниска от тази на някои други интернет медии – при изчисление на база реални посетители за конкретен период от време.

Сайтът Икономически портал на регион Стара Загора е само един от уеб ресурсите, които Търговско-промишлена палата – Стара Загора е създала и поддържа в интернет. Палатата има и други самостоятелни сайтове (повече от 10, със самостоятелни домейни), които информират за дейността на специализираните центрове или са свързани с работата по конкретни проекти.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |