Съобщения и реклама Започва набиране на преброители и контрольори за националното преброяване

Започва набиране на преброители и контрольори за националното преброяване

Вторник, 09 ноември 2010 г., 16:24
Размер на буквите
Стара Загора

От 10 ноември до 10 декември ще бъдат набирани преброители и контрольори за преброяване на населението и жилищния фонд, което ще се извърши през март 2011 г. Кандидатите ще трябва да подадат заявление и биографична справка по образец в Общинските преброителни комисии. Документите могат да бъдат изтеглени на сайта на Преброяването (www.nsi.bg/census2011), съобщиха от НСИ - Стара Загора.

На последното заседание на Централната преброителна комисия бяха уточнени критериите, на които трябва да отговарят бъдещите преброители. На първо място те трябва да бъдат комуникативни. Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Не се препоръчва за преброители да се назначават данъчни служители и инспектори, и полицаи
Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават хората от техния преброителен участък.
За времето от 10 до 24 март 2011 година всеки преброител ще трябва да преброи средно около 200-250 души и 80 жилища. Средното заплащане на един преброител ще бъде около 340 лв., но то е индивидуално и зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради. Заплащането на контрольорите ще бъде подобно, като един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители.
При предстоящото преброяване в страната ще бъдат наети над 40 000 преброители и около 7000 контрольори, които в началото на следващата година ще преминат специални обучения, като ще подпишат специална декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.
В област Стара Загора се предвижда да бъдат наети над 1750 преброители и около 250 контрольори. Населението на областта по настоящ адрес към 31.12.2009 г. по данни на НСИ е 350 925 души.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |