Съобщения и реклама Стартира БирАрт конкурс за създаването на първата Българска бирена чаша

Стартира БирАрт конкурс за създаването на първата Българска бирена чаша

Сряда, 23 септември 2009 г., 12:19
Размер на буквите

Съюзът на пивоварите в България стартира БирАрт конкурс за създаването на първата Българска бирена чаша - символ на родната пивоварна индустрия. „Винаги сме искали да придадем на пивоварния бранш още по-отличителен и характерен само за България почерк. Затова решихме, че най-добрият начин е да направим бирена чаша, която да обявим за Българската бирена чаша”, заяви Владимир Иванов, Председател на Съюза на пивоварите.

БирАрт конкурс Стартира БирАрт конкурс за създаването на първата Българска бирена чаша

„Този конкурс е предизвикателство както към арт средите, така и към всички почитатели на кехлибарената напитка. Вярваме, че пивото е изключително вдъхновяващ продукт, затова ще очакваме много интересни и впечатляващи проекти”, допълни още той.
Сред условията за проектите са чашата да е от тънкостенно стъкло, без дръжка, с обем от 500 мл., да е подходяща за изработка на чаша-уникат. Техническият чертеж, който представя проекта, трябва да е с размери 50X70 см.
До участие в конкурса ще бъдат допускани лица над 18 годишна възраст, като всеки кандидат може да изпрати и повече от едно предложение. Пълните условия на конкурса и повече информация са публикувани на www.bira.pivovari.com
Конкурсът ще бъде разделен на два етапа. В първия етап, от  01 октомври до 01 ноември, всички желаещи да участват ще трябва да изпратят скица и описание на своя проект на адрес София 1164, бул. „Джеймс Баучер” 16.
На 3 ноември ще станат ясно двамата финалисти, чиито предложения за Бирената българска чаша ще бъдат реално изработени, като реализацията на проектите ще бъде  ангажимент на организаторите на конкурса.
На 15 декември ще бъде избран и победителят в конкурса за Българската бирена чаша. Тя ще бъде  показана на специална церемония.
Победителят в конкурса ще спечели парична награда на стойност 1 500 лв., а направената от него чаша ще бъде обявена за Българската бирена чаша. Авторът на класираният на второ  място проект  ще получи награда на стойност 500 лв. Ще бъдат предоставени и поощрителни награди, а всички финалисти ще получат и завидно количество бира.
Сред членовете на журито, което ще избере Българската бирена чаша, са Владимир Иванов, Председател на Съюза на пивоварите, проф. д-р Райко Райков – преподавател по специалността „Порцелан и стъкло” в Националната художествена Академия в София и Бойко Митков, зам.-председател на УС на Съюза на българските художници и Председател на творческия фонд.

БирАрт конкурсът за Българската бирена чаша е част от информационната кампания за българската бира, която стартира през месец април тази година и чийто организатор е Съюзът на пивоварите в България.
Кампанията се провежда за пръв  път у нас и има за цел да информира потребителите за високото качество и естествените съставки на произвежданото в страната пиво, за богатството на традициите и ритуалите за консумация на кехлибарената напитка като част от съвременния стил на живот.
Зад инициативата застават всички членове на Съюза на пивоварите: ”Болярка - ВТ” АД, “Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг България” АД и “Ломско пиво” АД.
Медийни партньори на кампанията са в. Анонс, кулинарният портал Бон Апети, Dir.bg, в. Монитор и радио N-JOY.

За повече информация:
Ралица Кръстева
Агенция Euro RSCG Sofia
Тел: 400 94 63
Моб: 0889 517 698
E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |