Съобщения и реклама Висшето училище по застраховане и финанси стимулира финансовата грамотност на потребитела

Висшето училище по застраховане и финанси стимулира финансовата грамотност на потребитела

Неделя, 20 септември 2009 г., 11:56
Размер на буквите

Стимулиране на икономическата и финансова грамотност, развиването на информирани граждани и съзнателни финансови потребители са основните теми обсъждани на третата среща на партньорите по проекта FINALIST (Financial literacy stimulation). Срещата се проведе на 18 – 19 септември 2009 г. във сградата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Проектът се финансира от Европейската комисия по Програма Grundtvig. Реализира се в партньорство между общо 10 организации от 5 Европейски държави – Федерация на потребителите в българия (ФПБ), University of Piraeus, University of Athens, Greek Association of the Consumers, AllWeb Solutions-Greece, Fachhochschule für Verwaltung und Rechtspflege Berlin, Friedrichshain-kreuzberg – Berlin, University of Nice – France, University of Cyprus и Висше училище по застраховане и финанси.

Проектът FINALIST е с продължителност 2 години, като до момента във всички страни участнички бе проведено проучване, целящо да установи нивото на финансова и икономическа грамотност сред потребителите в съответните държави. На база данните получени от това проучване бе направен първият международен сравнителен анализ на естеството и нивото на финансовата грамотност и съответните нужди от обучение на потребителите. В България проучването бе проведено от ФПБ, като ВУЗФ изготви анализ на резултатите и подготви доклад, който бе представен през м. юни 2008 г. на първата среща на партньорите в гр. Ница. Резултатите от това проучване послужиха като основа за създаването на девет обучителни модула (шест общи за всички страни участнички и три специфични за отделните страни – България, Гърция и Германия). ВУЗФ разработи три от тях – „Потребителите и държавата”, „Социално осигуряване – Обезпечаване на нашето здраве и пенсия” и „Социалното осигуряване в България”.
Основните теми засегнати по време на двудневната среща бяха финализирането на обучителните модули, формирането на групите от обучители и обучаеми и конкретните графици за провеждане на обучението. В България Висше училище по застраховане и финанси ще се заеме със задачата да обучи лекторите, които ще обучават формираните групи потребители.

Висше училище по застраховане и финанси

София 1618, кв. Овча купел, ул. Гусла №1
тел. 02/40 15 803, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.vuzf.bg

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |