Съобщения и реклама КонтурГлобал Марица Изток 3 не освобождава служители

КонтурГлобал Марица Изток 3 не освобождава служители

Четвъртък, 13 юни 2013 г., 15:47
Размер на буквите

Във връзка с изследване на Менпауър България със заглавие Българските работодатели очакват стабилен темп за наемане през третото тримесечие на 2013 г., публикувано на 11.06.2013 г., КонтурГлобал Марица Изток 3 изразява своята категорична позиция, че не планира никакви съкращения на своя персонал и няма нищо общо с евентуални бъдещи промени в никоя минна компания в страната.

Причина за реакцията на компанията е следният параграф: Спадът в плановете за наемане в сектора минно дело може да бъде следствие от обявеното освобождаване на работници от енергийните компании Марица Изток 1 и Марица Изток 3, каза Надя Василева.

КонтурГлобал Марица Изток 3 се свърза с г-жа Надя Василева, изпълнителен директор на Менпауър България, за да изясни източника на това заключение. Двете организации се познават добре и имат отлични работни взаимоотношения. Изяснено бе, че основа за направеното заключение са непотвърдени медийни публикации.

КонтурГлобал Марица Изток 3 реагира активно, защото темата е важна за нея като предпочитан работодател и защото темата е чувствителна за работещите в нея и в свързаните с бизнеса й компании-изпълнители. Темата е особено значима и за Мини Марица-изток“ – най-голямото въгледобивно предприятие в България и стратегически партньор на КонтурГлобал“ в България.

Нашите опасения са, че подобна неточна информация може да даде възможност за погрешно тълкуване и спекулативни внушения, нямащи нищо общо с действителността, като в същото време компрометира авторитета и задълбочения анализ на Менпауър България и би могла да навреди на репутацията на КонтурГлобал Марица Изток 3, се казва в прессъобщение на компанията.

 
За КонтурГлобал Марица Изток 3

КонтурГлобал Марица Изток 3 е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal.
В България, ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 - една от четирите топлоелектрически централи в комплекса Марица-изток. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. КонтурГлобал Марица Изток 3 произвежда достъпна електроенергия на ниска цена по екологосъобразен начин.
И през 2013 г. КонтурГлобал Марица Изток 3 е партньор на Годишните награди Добрият самарянин, организирани от Сдружение Самаряни, гр. Стара Загора, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |