Новини Икономически годишник на регион Стара Загора, 2014 Българо-швейцарската търговска камара


Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и въвеждане на извънредните мерки за спиране на разпространението на вируса COVID-19, Търговско-промишлена палата - Стара Загора Ви предоставя информация за възможността всички предоставяни услуги да се заявяват и ползват по електронен път или дистанционно.

I. За дейности предоставяни от Търговски регистър и членство да се заявяват и ползват по електронен път и дистанционно по следния начин:

1. За издаване на сертификати за произход, заверка инвойс и заверка подпис:

  • Изпращайте всички документи на имейл office@chambersz.com, като посочите телефон за връзка
  • Наш служител ще се свърже с вас за одобрение на подадените документи и уговаряне на получаването на заверените документи.

ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ЗА ДРУГИТЕ УСЛУГИ

Българо-швейцарската търговска камара

Печат
Събота, 22 март 2014 г., 13:15
Размер на буквите

Българо-швейцарската търговска камара (БШТК) е създадена през 2004 г. след преобразуването на съществуващия по това време Българо-швейцарски бизнес клуб. Историята на Клуба датира от 1994 г., когато швейцарски и български организации и фирми учредяват сдружение с нестопанска цел с идеята да подобряват икономическите връзки между двете страни и да обменят актуална информация между членовете си и други заинтересованите субекти.

Стратегическите цели на БШТК са:

•    да насърчава и да подпомага търговските и икономическите отношения между Конфедерация Швейцария и Република България;
•    да представлява и да защитава икономическите интереси на своите членове.

От началото на 2012 г. Българо-швейцарската търговска камара предоставя информация и извършва услуги за представители на бизнеса и инвеститори съвместно с швейцарското посолство в София.
Членове на Българо-швейцарската търговска камара са водещи на световния пазар швейцарски компании, работещи в България; малки и средни фирми с швейцарска собственост; търговски представителства; доставчици на услуги.
Ежедневната дейност на БШТК се основава на добри контакти с публични институции, организации и фирми от двете страни. Камарата организира редовни срещи и събития за членовете си и предоставя релевантна икономическа информация за България и Швейцария на своите членове, а също и на други лица.

Някои от основните услуги включват:

•    контакти с институции и организации;
•    пазарна информация, проучване на фирми;
•    посещения на панаири, изложения и фирми;
•    правни и финансови консултации (съдействие при регистрация на фирма в България и Швейцария, арбитраж и решаване на търговски спорове, финансови и данъчни консултации);
•    административни услуги (писмен и устен превод, легализация на документи, други свързани услуги);
•    търсене на партньори;
•    „временен офис“ (подкрепа при навлизане на българския пазар (за производство, търговия, услуги), частично поемане на организационни и административни задачи, секретариат и др.).
От началото на юни 2013 г. Българо-швейцарската търговска камара изпълнява проекта „БШТК – насърчаване на партньорствата“ съвместно с Търговска камара Швейцария – Централна Европа (SEC). Проектът се подпомага от безвъзмездна помощ от Швейцария чрез Фонда за партньорства и експертна помощ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
Неговата цел е развитие и надграждане на партньорството между Камарата и SEC и създаване на основа за нови партньорства между български и швейцарски фирми.

Основните дейности по проекта са организиране на бизнес форуми в Швейцария и в България и създаване на интернет платформа с база данни за български и швейцарски фирми, която да улеснява инициативите и сътрудничеството на фирмено ниво.

Първият форум е проведен в Цюрих в края на 2013 г. и на него швейцарски фирми и организации са запознати с потенциала за установяване на партньорства с български малки и средни предприятия. Вторият форум е на 3 април 2014 г. и ще се проведе в „София Хотел Балкан“. Търговско-промишлена палата – Стара Загора е регионален партньор на БШТК при подготовката на събитието в София. Палатата съдейства за осъществяване на посещения в предприятия от региона и за изработи бизнес профили на фирмите, които имат интерес да работят с партньори от Швейцария.    
След провеждането на двата съвместни форума ще се създадат условия за установяване на партньорства между български и швейцарски компании и за привличане на швейцарски инвеститори в България.

Тел. 0884 320 507
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.bscc.bg

 

Икономически годишник 2014 pdf

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |