Новини Икономически годишник на регион Стара Загора, 2014 Туристическо дружество Сърнена гора


Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и въвеждане на извънредните мерки за спиране на разпространението на вируса COVID-19, Търговско-промишлена палата - Стара Загора Ви предоставя информация за възможността всички предоставяни услуги да се заявяват и ползват по електронен път или дистанционно.

I. За дейности предоставяни от Търговски регистър и членство да се заявяват и ползват по електронен път и дистанционно по следния начин:

1. За издаване на сертификати за произход, заверка инвойс и заверка подпис:

  • Изпращайте всички документи на имейл office@chambersz.com, като посочите телефон за връзка
  • Наш служител ще се свърже с вас за одобрение на подадените документи и уговаряне на получаването на заверените документи.

ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ЗА ДРУГИТЕ УСЛУГИ

Туристическо дружество Сърнена гора

Печат
Събота, 22 март 2014 г., 13:13
Размер на буквите

На 7 април 1902 г. видни старозагорски интелектуалци поставят началото на организираното туристическо движение в Стара Загора със създаването на туристическо дружество. С голяма любов и ентусиазъм учредителите развиват туризма и популяризират богатото културно-историческо наследство на древния град и околностите му.

В наши дни туристическо дружество „Сърнена гора“, със своята 112-годишна история, заема важно място в обществения, културния и спортния живот на Стара Загора. Неговите членове работят последователно за развитието на социалния туризъм, туристическите спортове и създават условия за пълноценен природосъобразен начин на живот. Любовта към природата и контактите с нея обединяват в дружеството над 1100 редовни членове. Тук активно развиват дейността си клубовете по пешеходен, воден, вело и ски туризъм, алпинизъм, спелеология и ориентиране, както и туристическа художествена самодейност в хор „Средногорски звуци“. Особено място в дружеството заема и Клубът на туристите ветерани.

В ТД „Сърнена гора“ се организират и провеждат курсове по: алпинизъм и спортно катерене, спелеология, ориентиране, рафтинг, ски и вело туризъм, за планински водачи и туристически организатори.

Особени грижи се полагат за младото поколение. Създадени са секции по пешеходен туризъм в повече от 10 училища в града, които организират и провеждат походи и туристически лагери за децата. Тяхната основна цел е физическото и психическото укрепване на младежите, допълване на техните знания за природата и опазването ѝ, умения за оцеляване в екстремни условия.
Туристическото дружество стопанисва хижа „Морулей“, намираща се над село Дълбоки, и извършва резервации за всички хижи и туристически обекти в страната. Негова собственост е и ресторант „Хижата“ в парк „Митрополит Методий Кусев“.

Хижа Морулей

Хижа „Морулей“ се намира в сърцето на красивото и живописно Средногорие. Тя е разположена на 508 м надморска височина и представлява масивна триетажна сграда. Има капацитет от 60 места в стаи с по 2, 3 и 4 легла, разполага с обширна столова с 80 места, кухня и подготвителни помещения. Пред хижата има голяма площадка за летен отдих и игри. Хижа „Морулей“ е на 25 км от Стара Загора и до нея се достига по добър асфалтов път. От центъра на с. Дълбоки, което е свързано с редовна автобусна връзка със Стара Загора, се отива до хижата по добре маркирана туристическа пътека сред сравнително лесен терен за около 2 часа.
Съседни туристически обекти на х. „Морулей“ са: Милкини скали и развалините на средновековната крепост „Градището“ – пешеходен преход 2 часа, връх Морулей (895 м надморска височина) – преход около 2 часа.

Хотел-ресторант Аязмото

Хотел-ресторантът е разположен сред великолепната зеленина на парк „Митрополит Методий Кусев“ в Стара Загора. Свежестта на въздуха, красивата панорама към града и уюта на комплекса го правят предпочитан и желан от гостите на града.

Стара Загора, 6000
Бул. „Цар Симеон Велики“ 62
тел. 042 638435
факс: 042 627044
резервации: 0896 688560
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.tdsrgora.com

 

Икономически годишник 2014 pdf

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |