Новини Икономически годишник на регион Стара Загора, 2014 Фондация Обществен дарителски фонд Стара Загора


Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и въвеждане на извънредните мерки за спиране на разпространението на вируса COVID-19, Търговско-промишлена палата - Стара Загора Ви предоставя информация за възможността всички предоставяни услуги да се заявяват и ползват по електронен път или дистанционно.

I. За дейности предоставяни от Търговски регистър и членство да се заявяват и ползват по електронен път и дистанционно по следния начин:

1. За издаване на сертификати за произход, заверка инвойс и заверка подпис:

  • Изпращайте всички документи на имейл office@chambersz.com, като посочите телефон за връзка
  • Наш служител ще се свърже с вас за одобрение на подадените документи и уговаряне на получаването на заверените документи.

ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ЗА ДРУГИТЕ УСЛУГИ

Фондация Обществен дарителски фонд Стара Загора

Печат
Събота, 22 март 2014 г., 13:07
Размер на буквите

През 2013 г. Фондация Обществен дарителски фонд – Стара Загора отбеляза десет години от своето създаване. Фондът работи за развитието на местната общност, като подкрепя инициативи на граждански организации и инициативни групи на местно ниво. Мотото му е „Да създадем заедно промяната, която искаме да видим”.

Основна цел на Фонда е да възроди и да осъвремени дарителските традиции, като предоставя различни възможности за даряване - на средства, материали, продукти или време. За да е максимално полезен на своите дарители Фондът предлага различни форми за правене на дарения – лични, семейни или колективни; еднократни или дългосрочни; дарения, свързани с кауза или с общо предназначение.
Като използва разнообразни практики за мобилизиране на ресурси от местната общност Фондът набира средства за широк спектър от каузи, което го отличава от други фондации, които специализират в една или няколко сфери на дейност.

Организацията помага на дарителите да реализират своите благотворителни намерения; възражда културата на дарителството и подкрепя бизнеса при реализиране на неговата политика на социална отговорност за подобряване на живота в общността.

За корпоративните дарители Фондът предлага услугата дарителство по ведомост за служителите, както и разработка и изпълнение на цялостна дарителска програма - изготвяне на концепция и стратегия за реализация на програма за Корпоративната социална отговорност.
От набраните средства Фондът предоставя финансиране за реализиране на граждански инициативи, като по този начин съдейства за развитието на местната общност. Фондът е единствената организация, която подкрепя проекти на граждански организации на местно ниво. Всяка година, със средства на дарителите, между 20 и 40 проекта получават финансиране за материално-технически подобрения, за подобряване на жизнената и природна среда или за предоставяне на услуги към различни групи граждани.

* Обществен дарителски фонд (Community Foundation) е модел за местна филантропия, възникнал в САЩ в началото на XX век. В момента има повече от 1400 обществени фондации по целия свят, като половината от тях са в САЩ. В България обществени фондации има в 13 населени места.

Стара Загора 6000
ул. „Граф Николай Игнатиев” 14
тел./факс 042 602155
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.fund-sz.org

 

Икономически годишник 2014 pdf
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |