Новини Икономически годишник на регион Стара Загора, 2014 Тракийски университет Стара Загора


Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и въвеждане на извънредните мерки за спиране на разпространението на вируса COVID-19, Търговско-промишлена палата - Стара Загора Ви предоставя информация за възможността всички предоставяни услуги да се заявяват и ползват по електронен път или дистанционно.

I. За дейности предоставяни от Търговски регистър и членство да се заявяват и ползват по електронен път и дистанционно по следния начин:

1. За издаване на сертификати за произход, заверка инвойс и заверка подпис:

  • Изпращайте всички документи на имейл office@chambersz.com, като посочите телефон за връзка
  • Наш служител ще се свърже с вас за одобрение на подадените документи и уговаряне на получаването на заверените документи.

ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ЗА ДРУГИТЕ УСЛУГИ

Тракийски университет Стара Загора

Печат
Събота, 22 март 2014 г., 13:00
Размер на буквите

Средище на висшето образование и науката в Стара Загора е Тракийски университет. Той заема престижното 6-о място по рейтинговата класация на университетите в България. Създаден е с решение на Народното събрание на 17 юли 1995 г. и е наследник на Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина и Висшия медицински институт, които имат дългогодишна история. Тракийският университет е един от първите акредитирани университети, получили редовна институционална акредитация с най-висока оценка от Националната агенция за оценка и акредитация, с правото да обучава и в образователна и научна степен Доктор. В момента висшето училище е в процедура за получаване на европейска акредитация за Ветеринарномедицинския факултет.

Днес в структурата на Тракийския университет са включени 6 факултета, Филиал в Хасково и Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите в Стара Загора. Факултетите са: Медицински, Ветеринарномедицински, Стопански, Педагоги-чески, Аграрен и Техника и технологии, като последният е базиран в Ямбол. Студентите се обучават в над 60 бакалавърски и магистърски програми. През последните години към утвърдените специалности са добавени и новите: Медицинска рехабилитация и ерготерапия и Гериатрични грижи, която е единствена в България. Университетът предлага и нова магистърска програма Санитарна микробиология и безопасност на храните.
Усилено се въвежда електронно и дистанционно обучение. Висшето училище изпълнява успешно проект за дистанционно обучение по 98 дисциплини с използването на съвременни технологии. Повече от 200 преподаватели са обучени да използват в практиката си електронните модули при провеждането на курсовете.

Тракийски университет има собствена модерна база за практически обучения. Разполага и със специализирани лаборатории и съвременно оборудване. Възможно е изпитване на хранителни продукти за техните качества и безопасност, като се проследява производството по цялата верига. Всички лаборатории са сертифицирани и акредитирани.
Тракийски университет има богат опит в работата си по европейски проекти. Води активна политика и в областта на международното сътрудничество чрез разработване и изпълнение на съвместни проекти по програмите „Еразъм“, „Коменски“, „Учене през целия живот“, Седма рамкова програма и др.

В Тракийски университет се обучават почти 8000 студенти. Броят на преподавателите е над 600. Ректор на университета за мандата от ноември 2011 до ноември 2015 г. е проф. дсн Иван Станков.

Тракийски университет
Стара Загора 6000, Студентски град
Кабинет на ректора:
тел. 042 699202
факс 042 672009
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Кандидатстудентски прием:
тел. 042 673021, 042 699208, 0882552256, 0889559989
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.uni-sz.bg
Агенция за регионално икономическо развитие
Стара Загора

 

Икономически годишник 2014 pdf

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |