Новини Икономически годишник на регион Стара Загора, 2014 Стара Загора – регион с водещи в областта си предприятия


Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и въвеждане на извънредните мерки за спиране на разпространението на вируса COVID-19, Търговско-промишлена палата - Стара Загора Ви предоставя информация за възможността всички предоставяни услуги да се заявяват и ползват по електронен път или дистанционно.

I. За дейности предоставяни от Търговски регистър и членство да се заявяват и ползват по електронен път и дистанционно по следния начин:

1. За издаване на сертификати за произход, заверка инвойс и заверка подпис:

  • Изпращайте всички документи на имейл office@chambersz.com, като посочите телефон за връзка
  • Наш служител ще се свърже с вас за одобрение на подадените документи и уговаряне на получаването на заверените документи.

ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ЗА ДРУГИТЕ УСЛУГИ

Стара Загора – регион с водещи в областта си предприятия

Печат
Събота, 22 март 2014 г., 12:45
Размер на буквите

Пресков АД – Стара Загора е най-големият производител в България на горещо ковани детайли от легирана и въглеродна стомана. Над 60% от продукцията на предприятието е предназначена за износ. Дружеството внедри ново технологично оборудване, закупено по проект, финансиран от оперативна програма Развитие на конкурентоспособността на българската икономика на стойност 11 млн. лева.

С модерните съоръжения заводът привлече нови клиенти и увеличи двойно производствените си обеми. Технологичната модернизация обхваща ковашко-пресовото и ковашко-чуковото производство, нова напълно автоматична термична линия за нормализация и закалка в полимер и обновена инфраструктура. Новите нагревни инсталации доведоха до качествено ново ниво на производство, защото позволяват да се следи температурата, което прави процесът изключително прецизен. В ковашко-чуковото производство е внедрен напълно автоматизиран хидравличен чук, който свежда до минимум риска от производствени аварии и подобрява шумовата среда. В Пресков АД е внедрена и нова металографска лаборатория, в която се правят всички необходими анализи за конкретното изделие. Дружеството има необходимото оборудване и капацитет да изпълни високите изисквания на клиентите си.

Хранинвест – Хранмашкомплект АД e сред най-големите машиностроителни предприятия в България и е част от структурата на Холдинг Загора. В предприятието работят над 460 специалисти. През 2013 г., вследствие на нови търговски договори, дружеството реализира прираст на приходите си от 20% в сравнение с предходната година. Използването на ново и съвременно оборудване и технологии увеличиха производителността и качеството на изделията: възли, агрегати, машини за хранително-вкусовата промишленост, неръждаеми съдове под налягане, метални конструкции и други.
Клиенти на Хранинвест – ХМК са водещи компании основно от Германия, Англия и САЩ, като над 90% от продукцията на дружеството е предназначена за износ. През последните години предприятието разширява пазарните си дялове както в страните от Европейския съюз, така също и в Близкия Изток, Северна Африка, Молдова, Русия, Македония и други. В началото на 2014 г. Хранинвест ХМК АД приключи успешно внедряването на интегрирана информационна система за управление. Тя е закупена с безвъзмездната помощ по оперативна програма Развитие на конкурентоспособността на българската икономика.

ДЗУ АД – Стара Загора е един от големите производители в страната, работещи по технология на възложителите си и предлагащи услуги в областта на автомобилната промишленост, инструменталното производство, шприцоване на детайли от термопластични и термореактивни пластмаси, механичен и електро-механичен монтаж и др. Фирмата е собственост на Videoton Holding, Унгария, компания, която е водещ доставчик на изделия и услуги в електронното производство в Централна и Източна Европа. ДЗУ разполага с ресурси за обезпечаване на съпътстващи дейности като: дизайн, тестване, услуги в областта на управлението на проекти, инженеринг, логистика.
Наталия АД е предприятие със затворен цикъл на производство: от производство на трикотажен плат до изработване на всички видове трикотажни облекла. Дружеството продава своята продукция в България, Финландия, Швеция, САЩ, Германия, Франция, Русия и други държави. Дружеството е част от Холдинг Загора. Разполага с цех Плетачен, Апретурна обработка и цех Конфекция.
Градус 1 ООД е най-големият производител на птиче месо в България. Предприятието в Стара Загора има годишен капацитет от 40 хил. тона пилешко месо, разфасовки, колбаси, полуфабрикати и деликатесни колбаси. На пазара вече се предлагат над 150 вида продукти с марката Градус, а персоналът надхвърля 1100 души. Птицекланицата на Градус е най-голямата на Балканите и едно от най-големите съоръжения за добив и преработка на бели меса в Европа. Има капацитет за обработка на 8 хил. птици на час. Дружеството разполага с най-голямата люпилня в страната, като годишният капацитет е над 36 млн. броя еднодневни пилета.

Групата от фирми Градус е постигнала пълно затваряне на цикъла на производство на пилешко месо. Той започва от фуражния завод в Нова Загора, преминава през фермите за родителски стада в Ямбол и Русе, през най-голямата люпилня в България и фермите за угояване на бройлери. Заводът за преработка на птиче месо в Стара Загора е в края на процеса. Той разполага с напълно автоматизирана линия и нужните сертификати и системи за контрол на качеството. Продукцията се предлага на вътрешния пазар и се изнася в държави от Европа и Азия.

Икономически годишник 2014 pdf
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |