Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и въвеждане на извънредните мерки за спиране на разпространението на вируса COVID-19, Търговско-промишлена палата - Стара Загора Ви предоставя информация за възможността всички предоставяни услуги да се заявяват и ползват по електронен път или дистанционно.

I. За дейности предоставяни от Търговски регистър и членство да се заявяват и ползват по електронен път и дистанционно по следния начин:

1. За издаване на сертификати за произход, заверка инвойс и заверка подпис:

  • Изпращайте всички документи на имейл office@chambersz.com, като посочите телефон за връзка
  • Наш служител ще се свърже с вас за одобрение на подадените документи и уговаряне на получаването на заверените документи.

ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ЗА ДРУГИТЕ УСЛУГИ

Данни за икономиката на България

Печат
Събота, 22 март 2014 г., 12:26
Размер на буквите

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) брутният вътрешен продукт, изчислен според резултата от икономическата дейност на предприятията в България през 2013 г., е в размер на 78 115 млн. лева (по текущи цени).
През 2013 г. НСИ измери най-ниската след 1995 г. средногодишна инфлация за България – 0,9%. На годишна база, спрямо декември 2012 г. се отчита дефлация от 1,6%.

През периода януари – ноември 2013 г. от България са изнесени стоки на обща стойност 40,3 млрд. лева. Спрямо съответния период на предходната година износът се увеличава със 7,1%. През ноември 2013 г. общият износ възлиза на 3,9 млрд. лева и се увеличава с 1,8% спрямо същия месец на предходната година.

През периода януари – ноември 2013 г. в страната са внесени стоки на обща стойност 46,5 млрд. лева. Това е с 1,1% повече спрямо същия период на предходната година. В края на периода търговското салдо на България е отрицателно (-6161 млн. лева).
За първите 11 месеца на 2013 г. износът на България за страни извън рамките на Европейския съюз се увеличава с 3,6% спрямо съответния период на 2012 г. и е в размер на 15,9 млрд. лева. Основни търговски партньори на България са Турция, Китай, Руската федерация, Гибралтар, Украйна и Сърбия, които формират 51% от износа за трети страни.

В рамките на Европейския съюз най-големите търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния и Гърция и това е валидно за движението на стоки в двете посоки – от и за тези държави.

Икономически годишник 2014 pdf

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...

Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |