Събития Община Стара Загора набира доброволци за спасителни действия при извънредни ситуации

Община Стара Загора набира доброволци за спасителни действия при извънредни ситуации

Вторник, 27 ноември 2012 г., 12:29
Размер на буквите

Стара Загора общинаСъс заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се създава доброволно формирование от 60 души, разпределени в два спасителни отряда и четири спасителни екипа. Доброволното формирование, в съответствие с наредба, приета с ПМС № 123 от 25.06.2012 г., е предназначено за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации на територията на община Стара Загора, както и отстраняване на последиците от тях.

То се създава и на основание на решение № 432/25.10.2012 г. на Общински съвет Стара Загора и съгласно решение на Министерския съвет № 265 от 29.04.2012 г.

На териториален принцип са определени два спасителни отряда - Берое в Стара Загора, съставен от 30 души, и Верея на Старозагорските минерални бани – от 10 души. Четирите спасителни екипа - Боруй - в с. Дълбоки, Загоре в с.Хан Аспарухово, Тракия в с. Могила и Железник в с.Калояновец, са в състав от по 5 човека.

Община Стара Загора организира провеждането на конкурс за набиране на кандидати за доброволци в спасителните доброволни формирования. Кандидатите трябва да представят формуляр по образец, медицинско удостоверение, че са клинично здрави, справка от психодиспансер, че не се водят на отчет, свидетелство за съдимост, копие от документ за придобито образование или правоспособност, писмено съгласие от работодателя за лицата по трудово или служебно правоотношение, декларация за обработка на лични данни.

Срокът за подаване на документите е до 28.12.2012 г. Необходимите заявления и формуляри за попълване са публикувани на сайта на община Стара Загора www.starazagora.bg.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |