Събития В Стара Загора протестираха срещу забраната на цигарите

В Стара Загора протестираха срещу забраната на цигарите

Неделя, 25 ноември 2012 г., 13:36
Размер на буквите

заведения ресторанти забрана цигариС лозунги Не ни взимайте хляба, Не ни изпращайте на борсата, Искаме работа неколкостотин хотелиери, ресторантьори и служители от бранша от цялата Старозагорска област се събраха на 22 ноември вечерта пред сградата на Областната управа.

Протестът им беше организиран от старозагорското Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите и е част от националния протест срещу тоталната забрана на цигарите в заведенията, който се проведе в един и същи ден в 5 града на страната.

Оборотите на заведенията ни са намалели с 60%, откакто тоталната забрана влезе в сила. Много от собствениците на заведения се принудиха да съкратят персонал. Тепърва ще има и още съкращения. После колеги ще се принудят да затворят заведенията си и ще останат на улицата. Ние искаме връщането на стария закон за пушенето на обществени места. Нека заведенията бъдат разделени на две зали и всеки сам да избира къде да седне. Много от колегите инвестираха сериозни средства, за да обособят зали за пушачи и непушачи, а инвестициите им в размер на хиляди левове отидоха напразно. Ние не защитаваме пушачите. Аз самият не съм пушач, много от моите колеги - също. Нашият протест категорично не е политически. Ние искаме просто да спасим бизнеса си, заяви председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора и собственик на два ресторанта Иван Михалев, цитиран от вестник Национална бизнес поща.

Той и колегите му бяха категорични, че няма да се откажат от протестите си, докато тоталната забрана на цигарите не бъде премахната.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |