Събития В Стара Загора задържаха две групи автокрадци

В Стара Загора задържаха две групи автокрадци

Понеделник, 07 декември 2009 г., 10:36
Размер на буквите

Само за два дни старозагорските криминалисти задържаха седем автокрадци, ограбили над 20 автомобила. Й.А. (на 34 години) от града на липите и Т.В. (36 г.) от село Минерални бани, Хасковско, са плячкосвали вещи и части от началото на септември до началото на декември. И двамата са многократно осъждани за престъпления от общ характер, като последно са освободени от затвора в средата на 2009 г.

На този етап е документирана съпричастността им към 20 кражби от леки автомобили, в които са прониквали чрез взломяване на стъклата на предните врати. Плячката, предимно автокомпактдиск-плейъри, е продавана на частни лица в Стара Загора и Димитровград. Първоначално извършителите са задържани за 24 часа, а на 4 декември спрямо Й.А. е взета мярка задържане за 72 часа. Значително част от вещите, предмет на престъпленията, е намерена и иззета. Работата по установяване на цялостната престъпна дейност на двама мъже продължава.

В процес на изясняване е съпричастността им към извършване на още 10 кражби на територията на РПУ - Стара Загора, пише вестник Старозагорски новини.
Втора група крадци от МПС е задържана в града под Аязмото около 2 часа на 5 декември. Полицейски екип е заловил в момент на кражба на акумулатор от автомобил "Фиат Палио", паркиран пред хипермаркет в кв. "Трите чучура", 30-годишния М.А. Установено е, че той е действал в съучастие с още четирима - Ф.А. на 35 години, 18-годишния С.С. и две 17-годишни момчета. Те са издирени и задържани за 24 часа. От жилището на Ф.А. са иззети множество автокомпактдиск-плейъри и акумулатори, плячкосани от различни автомобили в Стара Загора. Работата по разплитането на престъпленията продължава, а по случая е образувано досъдебно производство.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |