Събития Сайт ще сигнализира за имотни измами

Сайт ще сигнализира за имотни измами

Сряда, 14 ноември 2012 г., 15:41
Размер на буквите
сайт сигнализира имотни измами

Премиерът Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева представиха пред дипломати и журналисти в Министерски съвет новия информационен сайт към Агенцията по вписванията. Той ще подпомага чуждите граждани при управление на недвижими имоти в България. За разработването на страницата правителството отпусна 30 хиляди лева през юли.

Сайтът ще осигури онлайн обслужване на чужденците, както и възможност за препращане на получени сигнали до Агенцията по вписванията.

Очаква се интернет страницата да облекчи работата на инвеститорите и да намали потока от сигнали от тях към чуждестранни посолства в България и наши държавни ведомства.

Новият сайт ще ни осигури предсказуема среда за чуждите граждани и юридическите лица, които инвестират у нас, каза министър Диана Ковачева. Тя допълни, че за сайта са помогнали посолствата на Великобритания, Ирландия, Белгия, Норвегия и Русия, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Правосъдният министър посочи още, че много често български и чужди граждани стават жертви на измами с недвижими имоти. Сайтът работи в реално време, има информация на три езика - български, английски и руски. Хората още преди да достигнат до адвокат могат да видят евентуални проблеми.

На представянето стана ясно, че е разработена възможност за директно запитване от граждани до Агенцията по вписванията, като отговорите се получават до 24 часа, а ако е от компетентността на друго ведомство – до няколко дни.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |