Събития Стара Загора празнува Деня на народните будители

Стара Загора празнува Деня на народните будители

Четвъртък, 01 ноември 2012 г., 15:39
Размер на буквите
Стара Загора Ден на народните будители

С тържествена церемония пред паметника на митрополит Методий Кусев, в подножието на едноименния парк в Стара Загора, днес бе отбелязан 1 ноември - Ден на народните будители. Денят на българските будители е на всички хора, които са спомогнали за запазването на ценностите, на морала, на духа на българина.

Затова днес трябва да отдадем заслуженото на всички тези достойни имена като Вазов, като Ботев, като митрополит Методий Кусев и още много, знайни и незнайни, каза в словото си кметът на Стара Загора Живко Тодоров, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Той напомни на подрастващите, че трябва да почитат и уважават своите учители. Благодарение на тях ние успяваме да съхраним и да предаваме във времето всички тези знания, които сме получили през годините. Честит празник на всички! Радвам се, че въпреки дъжда има толкова млади хора днес, които оттук-нататък ще продължат да го празнуват. Знаете, че от 1945 до 1992 г. той не се е отбелязвал. Но всички виждате колко е важно да отчитаме къде се намираме ние, кои сме, кои са нашите предци, да ги уважаваме и почитаме тяхното дело. Затова се надявам, че вие, всички млади хора, ще продължите да вярвате в този празник, да го отбелязвате и няма да допуснете никога повече, той да не бъде празнуван, пожела Живко Тодоров.

Множеството изслуша поетичния анонс на актрисата Елена Азалова и изпълнението на деца от Второ основно училище, посветени на българските будители, знайни и незнайни.

Пред паметника на митрополит Методий Кусев бяха поднесени венци и цветя от Община Стара Загора, Общински съвет, областния управител, от политически и неправителствени организации, общественици и граждани.

По-рано днес в храма Св.Теодор Тирон старозагорският митрополит Галактион отслужи заупокойна Света литургия в памет на първия старозагорски митрополит Методий Кусев, по повод 90 години от кончината му.

Поднасяне венци цветя 1 ноември 90 години от кончина на митрополит Методий Кусев
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |