Събития Финансова схема за източване на пари от строежа на магистрала Марица

Финансова схема за източване на пари от строежа на магистрала Марица

Сряда, 31 октомври 2012 г., 12:30
Размер на буквите

Финансова схема за източване на пари от строежа на магистрала Марица

Строителството на лот 2 от автомагистрала Марица е спряно заради финансови проблеми между строителните фирми. Държавата се е разплатила за извършена работа, но работниците не са получили и парите си за последната година. По случая се извършва проверка в Агенция Пътна инфраструктура (АПИ).

Близо 50 фирми, които с техника и работници изграждат магистралите Марица и Тракия спряха работа, тъй като не са получили около 5 млн. лева. Месеци наред не са им били изплащани фактурираните средства, твърдят потърпевшите фирми. Те са категорични, че ще сезират и европейските институции, ако не получат парите си.
Финансова пирамида и схема за източване на пари - така собственици и работници от 34 фирми, които работят по лот 2 на магистрала Марица и още 8 фирми от лот 4 на Тракия определиха ситуацията. Месеци наред те фактурират изработеното по магистралите, но пари няма.

Те упълномощиха свои представители, които да сезират институциите за проблема и започнаха протест, докато представители на АПИ и сдружението Марица Хайуей, в което участва ПСТ Холдинг АД, заседаваха в комплекс край трасето на бъдещата магистрала Марица, наречен Райски кът.

Контактна група от представители на фирмите, които са наети като подизпълнители, макар и да се водят наемодатели на техника, не останаха удовлетворени от резултата от разговорите. До две седмици да бъде изготвена схема за изплащане на средствата и е обещато да получат около 50% от дължимите им суми. От АПИ увериха, че агенцията е разплатила всичко към фирмата, с която е сключила договор и на практика няма задължения към заявеното недоволстващите фирми, но въпреки това се е самосезирала.

Лот 2 на магистрала Марица се строи основно с европейски пари. Година преди планираното откриване работата по отсечката Димитровград - Харманли е спряно.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |