Събития Стара Загора ще бъде домакин на Балканския шампионат по лека атлетика през 2013 г.

Стара Загора ще бъде домакин на Балканския шампионат по лека атлетика през 2013 г.

Събота, 27 октомври 2012 г., 10:40
Размер на буквите
Тодоров Карамаринов

Стара Загора ще бъде домакин на Балканския шампионат за мъже и жени по лека атлетика на 27 и 28 юли 2013 г. Това бе съобщено на пресконференция на стадион Берое, на която присъстваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, президентът на Балканската асоциация на атлетическите федерации и Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, зам.-кметът Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, Емилия Драгиева от Управителния съвет на Спортен клуб по лека атлетика Берое, общински съветници и др. 

По време на Балканиадата официално ще бъде открита новата сертифицирана лекоатлетическа писта на стадион Берое. Състезанието ще бъде уникално и с това, че за първи път в историята му в него ще участват 12 държави, подчерта Добромир Карамаринов. Освен това по време на балканиадата ще бъде направена селекция за сборния отбор на Балканите, който ще вземе участие в мача на гигантите. Той ще се проведе през август 2013 г. във Франция. Там участие ще вземат отборите по лека атлетика на САЩ, Русия, Италия, Франция, Германия, Украйна и др.

Балканиадата нямаше да бъде възможна без добрата комуникация, която имаме с Община Стара Загора, посочи Добромир Карамаринов. Имате стадион за загряване, закрита писта, полигон за хвърляне, които се нуждаят от ремонт, но по-важното е, че имате дадености и желание за развитие на спорта. Когато имате това пари винаги се намират.

Според кмета на Стара Загора Живко Тодоров, ще бъде направено всичко възможно помощните съоръжения да бъдат реновирани в най-кратки срокове, за да кандидатства градът за домакин на Европейското първенство за младежи и девойки по лека атлетика през 2017 г.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |