Събития Фотоизложба от Италия ще бъде представена на Августиада

Фотоизложба от Италия ще бъде представена на Августиада

Четвъртък, 18 октомври 2012 г., 14:56
Размер на буквите

фотоизложба Августиада

Фотографска изложба Пътешествие из Сардиния е експонирана в рамките на Фестивала на виното и културното наследство Августиада в Стара Загора. Тя е експонирана в лапидариума в Регионален исторически музей - Стара Загора. Изложбата се организира от Италианската търговска камара в България. Експозицията е тематично разделена в 2 части. Нейната цел е да представи остров Сардиния през специфичния обектив на фотографа.

Първата част е наречена Изгледи от Сардиния. Тя се състои от фотографии, които представят пейзажи, хора, храни, празненства и акценти от всекидневния живот: искрящо белите плажове, недокоснатата природа, винаги изпълнени с множество хора народни празненства, култа към добрата храна, опазването и развиването на древните занаятчийски практики.
Втората част е наречена Скрининг. Тя се характеризира с по-изтънчен тон и вътрешно внушение, като в нея особеностите на традиционните костюми приемат тоналностите на абстрактни картини, в които женските образи, облечени в тях, разкриват универсални чувства и вълнения.

Авторите на изложбата

Джанлуиджи Бечу е роден в Каляри през 1977 г. От малък проявява интерес към рисунката, картините и фотографията.

Работи в Областен съвет по туризъм на Област Сардиния, за който оформя брошури, интернет сайтове и инициативи, организирани от институцията. Негово дело е и визията на изложението Емпорио Медитеранео, насочено към компетенциите и занаятчийската обработка на международно ниво. Сътрудничи с Геоминералния исторически и природен парк на Сардиния, за който заснема различни интересни пейзажи от зоната на Сулчис-Инглезиенте (Sulcis-Iglesiente). Документира пейзажите на архипелага Ла Мадалена(La Maddalena) за новия туристически гид на територията. През 2008 г. среща Франко Фонтана, когото придружава като гид и асистент при правенето на репортаж за пейзажите на Сардиния. През април 2010 г. участва във фотографско изложение на пейзажи и традиции на Сардиния, подредена в Галерия Марс в Москва.   

Паоло Бианки е роден в Нуоро през 1975 г. Сътрудничи за разработване на различни научни публикации и проучвания на тема фотография в сътрудничество с Джорнале ди Сарденя и Музей на съвременното изкуство на Нуоро, за които реализира изложбени проекти. Завършил е курс по кинематография висока резолюция на Филмовата Академия в Ню Йорк. Работил е като сценограф по филма Сонетаула (Sonetaula) на Салваторе Мереу и заедно с известния фотограф Франко Фонтана е участвал в изложбата Сардиния - другата планета. Правил е изложби в Милано, Тренто, Равена и Рим. През 2009 г. е ангажиран за 2 амбициозни проекта за Музея на Нуоро Mangia con Noi и един късометражен филм за местния карнавал с международна известност Сартилия (Sartiglia). Проучванията му в сферата на фотографията и кинематографията са насочени към следите и смисъла на frattura, която съвремието нанася над местата, традициите и хората.

 

фото Августиада

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |